Paco Pérez: qui s'ha menjat el món des de Llançà

 

 

Paco Pérez és un dels màxims exponents de la gastronomia d’avantguarda del segle XXI i, alhora, un obrer de la cuina, discret i tímid.

 

Va néixer a Huelva, però des dels sis mesos és de Llançà, a l’ Empordà. Anava per a futbolista però el va guanyar la seva fascinació per la cuina (de nen va arribar a “inventar” una pizza coent-la al sol).

 

Als 12 anys va començar a treballar en el bar de tapes de la seva família i allí es va acabar de gestar una autèntica passió. Va compaginar els estudis amb el treball en diferents restaurants i va completar la seva formació amb Michel Guèrard, pare de la “nouvelle cuisine”.

 

L’any 1984, l’amor el va amarrar per sempre a Llançà. Es va casar amb Montse Serra, propietària amb la seva família de Miramar, un senzill hostal amb restaurant a peu de platja.

 

  

Junts, en absoluta sinergia, el van convertir en un lloc de peregrinatge per a gourmets de tot el món. Un restaurant amb 2 estrelles Michelin, contemporani i d’avantguarda. I, des de 2016, amb 5 habitacions exclusives que complementen una experiència única.

 

 

  

Paco Pérez també dirigeix la proposta gastronòmica de l’ Enoteca de l’Hotel Arts (2 estrelles Michelin), Cinc de l’Hotel Das Stue a Berlín (1 estrella Michelin), L’EGGS, Doble, La Royale i Bao bar.

 

 

Però sempre, sempre, amb Llançà i Miramar com a port base.

 
Destaquem