Custo Dalmau, el prestigiós dissenyador fill de Tremp

Amb 5 anys, la seva família es va traslladar al barri de Gràcia de Barcelona

 

Tremp, al Pallars Jussà, és la vila natal del prestigiós dissenyador de moda internacionalment reconegut Custo Dalmau. Nascut el 1959, és el creador de populars samarretes estampades de la marca Custo Barcelona de la qual és propietari.

 

Tot i néixer a Tremp, quan tenia 5 anys la seva família es va traslladar a viure al barri de Gràcia, a Barcelona, on va passar la seva infància i adolescència. Destaca la seva faceta esportiva. Amb 10 anys va ser campió de Catalunya en gimnàstica esportiva.

 

Va començar a estudiar arquitectura al campus de Bellaterra. En aquella època, va viatjar a Califòrnia amb un dels seus germans, on s'inspiraren en la moda surfera. En tornar a Barcelona va començar a dissenyar les seves pròpies samarretes.

 

Custo Dalmau va començar la fabricació de samarretes amb l'empresa Meyba, sota la marca Custo Line, però després d'onze anys se'n van separar i el 1996 van crear una companyia independent anomenada Custo Barcelona.

 

L'èxit de la companyia començà en poder col·locar les seves peces de roba en algunes botigues de Los Angeles freqüentades per estrelles de Hollywood. Les peces també aparegueren en diversos capítols de les sèries americanes Friends i Sex and the City, i les van portar actors com Claudia Schiffer, Julia Roberts, Natalie Portman, Penélope Cruz, Victoria Abril, Madonna o Brad Pitt.

 

La marca és habitual a la New York Fashion Week.

  

 
 
Destaquem