5 de novembre: Seria l'aniversari de Jaume Perich

Al 33è Saló del Còmic de Barcelona es va fer una exposició monogràfica dedicada a l'humorista català

El 5 de novembre de 1941 naixia a Barcelona l'humorista gràfic i escriptor Jaume Perich i Escala. Mort a Mataró l'1 de febrer de 1995, va ser el traductor a l'estat espanyol de sèries franceses com Astèrix el Gal, El Tinent Blueberry o Achilles Talon.

 

Assolí gran popularitat a la transició amb el seu llibre Autopista, paròdia del Camino de José María Escrivá de Balaguer, on recopila aforismes, frases curtes i jocs de paraules més o menys polítiques aparegudes als periòdics i es va convertir en el llibre més venut de l'any.

 

Va ser membre fundador de la cèlebre revista Hermano Lobo, posteriorment va crear i va codirigir juntament amb Manuel Vázquez Montalbán la revista política Por Favor, una de les revistes d'humor gràfic més importants de la transició. També va publicar els seus treballs en Muchas Gracias i, finalment, en la revista satírica El Jueves.

El 2015, al 33è Saló del Còmic de Barcelona es va fer una exposició monogràfica dedicada a l'humorista català "Jaume Perich: humor sense concessions".

 
Destaquem