12 de setembre: Ens deixava Lola Anglada

És considerada la darrera dels clàssics il·lustradors de l'escola catalana de principis de segle XX

Dolors Anglada i Sarriera moria a Tiana, el 12 de setembre de 1984. Nascuda a la ciutat comtal el 28 d'octubre de 1892, la narradora infantil i dibuixant era coneguda com a Lola Anglada, i és considerada la darrera dels clàssics il·lustradors de l'escola catalana de principis de segle XX i una de les escriptores més importants de l'etapa de la preguerra.

Va ser una artista polifacètica, i a més d'escriptora i autora teatral, va ser decoradora, ceramista, pintora, escultora, figurinista i dibuixant, d'una gran sensibilitat i un fort sentiment nacionalista.

Entre altres reconeixements a la seva tasca, va rebre la Medalla al Mèrit Cultural de la Diputació de Barcelona (1975), la Medalla del Foment de les Arts Decoratives (1980) i la Creu de Sant Jordi (1981).

El seu fons personal es conserva a la Biblioteca de Catalunya, la part més important dels originals dels seus dibuixos es conserven a la Diputació de Barcelona, i a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona es conserva la majoria del seu fons fotogràfic.

 
Destaquem