Fem un tronc de Cap d'Any per celebrar el canvi d'any

Una recepta boníssima per tancar l'àpat de la nit de Cap d'Any de la millor manera possible

S'acosta la nit de Cap d'Any, i dins de les limitacions establertes enguany, aquesta és una nit d'àpats i festa. A taula s'hi posen plats de festa, però no hi ha un plat que la tradició marqui com a imprescindible aquesta nit. Amb tot, us recomanem una recepta boníssima per fer unes postres casolanes boníssimes que tanquin l'àpat de la millor manera possible.

Parlem del Tronc de Cap d'Any, seguint la recepta de Remei Ribas!

INGREDIENTS:

  • 150 grams de farina
  • 150 grams de sucre
  • 3 ous grans
  • 400 grams de xocolata negra per desfer
  • 200 grams de confitura de taronja
  • 15 grams de llevat
  • Xarop per emborratxar el tronc (80 grams de sucre, 100 ml d'aigua i 50 ml de conyac)
  • Fulles de boix grèvol i cireres confitades  decorar.

ELABORACIÓ:

  • En un vol, barregem el sucre i els rovells d'ou.
  • Posem la farina i el llevat, i ho tapem en un drap de cuina.
  • Muntem les clares a punt de neu, i ho afegim a la barreja anterior.
  • Escampem la barreja sobre una safata de forn fent que quedi molt prima, i enfornem a 200 graus durant deu minuts.
  • Quan el pa de pessic estigui cuit, l'enrotllem com si fos un braç de gitano.
  • Quan s'hagi refredat, li tirem per sobre el xarop que haurem preparat prèviament.
  • Desenrotllem el pa de pessic, el farcim amb la confitura de taronja, i el tornem a enrotllar.
  • Tot seguit, fonem la xocolata al bany maria.
  • La tirem per sobre del tronc, i abans no es refredi del tot, amb una forquilla, fem ratlles com si fos un tronc.
  • Per acabar les postres, guarnim el tronc amb fulles de boix grèvol i cireres confitades.
  • També el podeu guarnir amb altres elements, com encenalls de xocolata, fruites dolces, o el que més us agradi. El mateix passa amb el farciment, que pot ser trufa, nata, o el que més us agradi!

I ja el tenim a punt!

Més informació
 
Destaquem