Sopa de carabassa amb bacallà

Catalunyamagrada.cat

 

Els productes de la terra són fonamentals a la cuina del Moianès, tot i que cada cop la diversificació a taula arriba com a tots els indrets del territori. Avui, preparem un plat habitual a la zona, que, a més, va bé per treure el fred els dies d'hivern: Sopa de carabassa amb bacallà.

 

INGREDIENTS:

 

Mitja carabassa gran

1 kg de patates

250 grams de bacallà esqueixat

PREPARACIÓ:

 

Pelar i rentar les patates i la carabassa. Tallar-les de manera regular i posar-les a bullir cobertes d'aigua.

Quan estiguin ben cuites, afegir el bacallà dessalat.

Quan arrenqui novament el bull, apagar el foc, així el bacallà quedarà estellós.

Rectificar de sal.

Servir ben calenta.

Es poden posar trossos de pa fregit a sofre, o una mica d'olivada, i un raig d'oli si ve de gust!

 
Destaquem