Ens refresquem amb tomàquets al pesto

La cuina d'estiu està carregada de fruites i verdures amb molts beneficis per a l'organisme

Ara que ja ha arribat l'estiu, la cuina catalana s'omple de productes frescos per ajudar-nos a passar millor la calor. Un dels productes estrella de l'estiu és el tomàquet, un aliment bàsic per a l'alimentació i que dona gust a molts plats i menjar, aportant vitamines i antioxidants al cos.

I és que el tomàquet és una font de fibra, minerals com el potassi i el fòsfor, i vitamines, especialment la C, E, la provitamina A i vitamines del grup B (la B1 i la B3).

 

Per gaudir-los a taula, avui us proposem preparar tomàquets amb pesto.

INGREDIENTS

  • 700 grams de tomàquets mitjans
  • 100 grams de pinyons
  • 50 grams d'alfàbrega
  • 15 grams de julivert
  • 10 grams d'alls
  • Sal i pebre negre
  • Oliva d'oliva verge extra

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé els tomàquets i els pelem.
  • Els partim per la meitat, els traiem les llavors, i els salpebrem.
  • Posem els els tomàquets cap per avall en una safata i deixem que s'escorri l'aigua.
  • Mentrestant, preparem el pesto.
  • Posem els pinyons amb una mica de sal en un morter, i ho piquem.
  • En un altre bol, piquem l'alfàbrega, el julivert i l'all.
  • Ho barregem amb la picada de pinyons, i afegim un raig d'oli.
  • Amb la barreja, omplim les meitats de tomàquets.

I ja ho tenim a punt per menjar!

 
Destaquem