Ara que ja ha arribat l'estiu, la cuina catalana s'omple de productes frescos per ajudar-nos a passar millor la calor. Un dels productes estrella de l'estiu és el tomàquet, un aliment bàsic per a l'alimentació i que dona gust a molts plats i menjar, aportant vitamines i antioxidants al cos.
I és que el tomàquet és una font de fibra, minerals com el potassi i el fòsfor, i vitamines, especialment la C, E, la provitamina A i vitamines del grup B (la B1 i la B3).
Per gaudir-los a taula, avui us proposem preparar tomàquets amb pesto.
INGREDIENTS
- 700 grams de tomàquets mitjans
- 100 grams de pinyons
- 50 grams d'alfàbrega
- 15 grams de julivert
- 10 grams d'alls
- Sal i pebre negre
- Oliva d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar bé els tomàquets i els pelem.
- Els partim per la meitat, els traiem les llavors, i els salpebrem.
- Posem els els tomàquets cap per avall en una safata i deixem que s'escorri l'aigua.
- Mentrestant, preparem el pesto.
- Posem els pinyons amb una mica de sal en un morter, i ho piquem.
- En un altre bol, piquem l'alfàbrega, el julivert i l'all.
- Ho barregem amb la picada de pinyons, i afegim un raig d'oli.
- Amb la barreja, omplim les meitats de tomàquets.
I ja ho tenim a punt per menjar!