L'estiu ja és a tocar, i això és sinònim de temps de cireres! Una de les fruites amb més èxit entre grans i petits, i que a la cuina la podem fer servir de múltiples maneres, a quina més bona.
Entre les múltiples propietats que té la cirera, destaca per contenir fructosa i fibra, així com vitamines C i A, potassi i calci, i antioxidants. Tot això, té efectes positius sobre el nostre organisme. Els antioxidants contribueixen a mantenir unes articulacions sanes i a millorar la circulació, mentre que les vitamines i antioxidants ens ajuden a mantenir l'elasticitat de la pell.
I ara que sabem tot això, us proposem fer un boníssim i refrescant gaspatxo de cireres!

primavera i estiu és temps de cireres
INGREDIENTS:
- 300 grams de cireres
- 750 grams de tomàquet pera
- Mitja ceba petita
- Un trosset de pebrot verd
- 2 llesques de pa de pagès (la molla)
- Oli d'oliva
- Vinagre
- Aigua freda
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Netegem els tomàquets i els tallem a trossos.
- Netegem també les cireres i els traiem els pinyols.
- Posem les dues coses en un pot per a triturar.
- Afegim el pebrot, la ceba, la molla de pa i un raig de vinagre.
- Afegim sal i pebre al gust, i ho triturem tot junt.
- A poc a poc, anem afegint aigua freda fins que tingui la textura que més ens agradi.
- Ho colem amb un colador fi, i afegim un bon raig d'oli.
- Ho remenem amb una cullera.
I ja el podem reservar a la nevera perquè estigui ben fresc a l'hora de consumir!