Ens refresquem amb un gaspatxo de cireres fet a casa

La cirera és la fruita per excel·lència quan fa calor a Catalunya

L'estiu ja és a tocar, i això és sinònim de temps de cireres! Una de les fruites amb més èxit entre grans i petits, i que a la cuina la podem fer servir de múltiples maneres, a quina més bona.

Entre les múltiples propietats que té la cirera, destaca per contenir fructosa i fibra, així com vitamines C i A, potassi i calci, i antioxidants. Tot això, té efectes positius sobre el nostre organisme. Els antioxidants contribueixen a mantenir unes articulacions sanes i a millorar la circulació, mentre que les vitamines i antioxidants ens ajuden a mantenir l'elasticitat de la pell.

I ara que sabem tot això, us proposem fer un boníssim i refrescant gaspatxo de cireres!

primavera i estiu és temps de cireres

primavera i estiu és temps de cireres

INGREDIENTS:

  • 300 grams de cireres
  • 750 grams de tomàquet pera
  • Mitja ceba petita
  • Un trosset de pebrot verd
  • 2 llesques de pa de pagès (la molla)
  • Oli d'oliva
  • Vinagre
  • Aigua freda
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Netegem els tomàquets i els tallem a trossos.
  • Netegem també les cireres i els traiem els pinyols.
  • Posem les dues coses en un pot per a triturar.
  • Afegim el pebrot, la ceba, la molla de pa i un raig de vinagre.
  • Afegim sal i pebre al gust, i ho triturem tot junt.
  • A poc a poc, anem afegint aigua freda fins que tingui la textura que més ens agradi.
  • Ho colem amb un colador fi, i afegim un bon raig d'oli.
  • Ho remenem amb una cullera.

I ja el podem reservar a la nevera perquè estigui ben fresc a l'hora de consumir!

 
Destaquem