Si parlem de cuina a Catalunya, hi ha infinitat de plats tradicionals que fan les delícies de grans i petits. I amb productes de la terra! Ara que falten pocs dies per celebrar Corpus, amb catifes de flors a molts municipis, i la imperdible Patum de Berga, us proposem fer unes postres per gaudir de la jornada també a la taula.
Us atreviu a fer carquinyolis?
INGREDIENTS:
- 1 kg de farina
- 740 grams de sucre
- 10 grams de bicarbonat
- 16 grams d'impulsor
- 160 grams de molles de pa de pessic
- 600 grams d'ametlla crua amb pell
- 2 ous
- 1 rovell
- 200 ml d'aigua
ELABORACIÓ:
- En un bol gran, barregeu la farina, el sucre, el bicarbonat, l'impulsor i les molles de pa de pessic.
- Afegiu els ous i l'aigua.
- Poseu la barreja damunt de la taula de treball i amasseu fins que la pasta quedi completament homogènia.
- Afegiu ara les ametlles, i torneu a barrejar.
- Aneu preescalfant el forn a 180 graus...
- Quan estigui tot ben barrejat, aneu fent barretes, d'entre 2 i 3 cm.
- Poseu-les directament a la safata de forn.
- Coeu les barretes al forn uns 20-25 minuts.
- Quan els traieu del forn, talleu les barretes en forma de carquinyoli abans no es refredi (si es refreda, no ho podreu tallar!).
Deixeu refredar, i ja els tindreu a punt per gaudir-ne!