Receptes de festa: Carquinyolis

La cuina catalana està farcida de postres amb productes de la terra

Si parlem de cuina a Catalunya, hi ha infinitat de plats tradicionals que fan les delícies de grans i petits. I amb productes de la terra! Ara que falten pocs dies per celebrar Corpus, amb catifes de flors a molts municipis, i la imperdible Patum de Berga, us proposem fer unes postres per gaudir de la jornada també a la taula.

Us atreviu a fer carquinyolis?

INGREDIENTS:

  • 1 kg de farina
  • 740 grams de sucre
  • 10 grams de bicarbonat
  • 16 grams d'impulsor
  • 160 grams de molles de pa de pessic
  • 600 grams d'ametlla crua amb pell
  • 2 ous
  • 1 rovell
  • 200 ml d'aigua

ELABORACIÓ:

  • En un bol gran, barregeu la farina, el sucre, el bicarbonat, l'impulsor i les molles de pa de pessic.
  • Afegiu els ous i l'aigua.
  • Poseu la barreja damunt de la taula de treball i amasseu fins que la pasta quedi completament homogènia.
  • Afegiu ara les ametlles, i torneu a barrejar.
  • Aneu preescalfant el forn a 180 graus...
  • Quan estigui tot ben barrejat, aneu fent barretes, d'entre 2 i 3 cm.
  • Poseu-les directament a la safata de forn.
  • Coeu les barretes al forn uns 20-25 minuts.
  • Quan els traieu del forn, talleu les barretes en forma de carquinyoli abans no es refredi (si es refreda, no ho podreu tallar!).

Deixeu refredar, i ja els tindreu a punt per gaudir-ne!

 
Destaquem