Receptes per la Castanyada: Castanyes torrades boníssimes

S'acosta la Castanyada, i amb ella les castanyes, i és temps de cuinar-les

Amb la baixada de les temperatures, la tardor és temps de menjar castanyes torrades. I una nit en la qual no poden faltar, és la nit del 31 d'octubre, quan a Catalunya se celebra la Castanyada. I és que aquest és un àpat tradicional de la tardor a casa nostra, i normalment no és difícil de trobar paradetes arreu on adquirir-les ja torrades. Però també les podeu preparar a casa, tant per treure el fred, com per servir un àpat tradicional la nit de la Castanyada.

Pot semblar senzill fer-les, però tot té la seva tècnica. Les podem preparar de tres maneres: de manera tradicional, amb foc de llenya; al forn, que és el més net si les fem a casa; o al microones, que és el més ràpid.

Us expliquem com preparar-les de manera tradicional.

El més important és triar unes bones castanyes, tal com explica Lupe Díaz, castanyera a Sant Cugat del Vallès des de fa gairebé quatre dècades. Com apunta, quan ja les tenim, els hem de fer un tall, perquè no explotin en coure's, pel costat bombat del fruit i que vagi del cap fins a la punta. I després, posar-les en remull durant 30 o 60 minuts amb aigua amb molta sal.

Un cop fet tot això, cal posar-les a una paella castanyera (les que tenen forats), i ho posem al foc viu, però no massa fort. Durant la cocció, uns 20 o 25 minuts, les hem d'anar remenant constantment, fins que estiguin torrades, però no cremades.

Un cop cuites, emboliqueu-les en un drap de cotó perquè no perdin la calor, i així les podreu menjar durant una bona estona sense que quedin seques.

Molt bon profit!

Més informació
 
Destaquem