Recepta panellets de coco

Si t'agraden les tradicions, per la Castanyada, a Catalunya, no poden faltar les postres típiques

Falta ben poc per a celebrar la Castanyada, la nit del 31 d'octubre, a Catalunya, i com ja hem explicat anteriorment, aquesta festa té les seves pròpies postres: els panellets. Fa uns dies us explicàvem com preparar els tradicionals panellets de pinyons, i també els més llaminers, els de xocolata. Doncs avui us proposem uns panellets també tradicionals, i amb un gust diferent: els de coco.

INGREDIENTS:

  • 200 grams massapà blanc
  • 80 grams de coco ratllat
  • 1 clara d'ou
  • 1 ou batut

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar el massapà, que és la base de tots els panellets.
  • Tenint en compte la quantitat de massapà que necessitem, bullim la patata necessària (200 grams de patata per cada 1/2 kg d'ametlla crua molta, 1/2 kg de sucre i la ratlladura de llimona) amb pell, la pelem i la xafem, i la deixem refredar.
  • Després afegim la proporció de sucre necessària, ho barregem bé tot, i afegim l'ametlla molta, la ratlladura de llimona, i 1 rovell d'ou.
  • Quan estigui tot ben barrejat, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar a la nevera fins a l'endemà.
  • Ara que ja tenim el massapà, anem a fer els panellets de coco.
  • Posem el massapà en un bol i afegim el coco ratllat i una clara d'ou.
  • Ho barregem tot molt bé amb les mans.
  • Quan estigui a punt, anem fent els panellets amb forma de muntanyetes, i els posem en una safata amb paper de forn.
  • Els pintem amb ou batut i els enfornem a 220 graus en mode grill a la part baixa del forn.
  • Després d'uns 6 o 8 minuts, hauran agafat color, i és hora de treure'ls del forn i deixar-los refredar.

I ja els podeu gaudir!

Més informació
 
Destaquem