Recepta de temporada: Moniato farcit de verdures

El moniato, típic de la tardor, es pot cuinar de moltes maneres diferents

Seguim amb les receptes típiques de la tardor amb una proposta amb un dels productes estrella d'aquesta època de l'any: el moniato. Està boníssim cuinat de moltes maneres diferents, encara que moltes persones solament l'associen a les paradetes de castanyes, i, nutritivament, és molt interessant.

El moniato és ric en hidrats de carboni complexos i sucres, amb un contingut calòric és mitjà, sense greixos, i amb un 2% de proteïna. Entre altres beneficis per a la salut, el moniato ajuda a depurar el fetge, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.

Avui preparem moniato farcit de verdures i gratinat al forn.

INGREDIENTS:

  • 1 moniato ample
  • 1 porro
  • Mitja ceba vermella
  • Mig pebrot verd llarg
  • 1 cullerada sopera de mongetes blanques o negres cuites
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
  • Formatge ratllat per gratinar

ELABORACIÓ:

  • Comencem per coure el moniato.
  • Preescalfem el forn a 180 graus.
  • Netegem el moniato i el posem al microones amb una mica d'aigua dins d'un plat.
  • El coem durant 2 minuts.
  • L'obrim per la meitat i el deixem refredar.
  • Ara, netegem la ceba i la tallem a llunes.
  • Netegem i tallem el porro i el pebrot.
  • Piquem ve totes les verdures juntes, perquè quedin ben petites.
  • Buidem el moniato amb una cullera, deixant un dit de polpa que aguanti la pell.
  • Reservem la polpa en un bol, i hi afegim la resta de verdures que hem picat.
  • Ho salpebrem al gust.
  • Posem les meitats de moniato en una safata de forn coberta amb paper de forn.
  • Les farcim amb la barreja de verdures i polpa i unes mongetes.
  • Posem un raig d'oli per sobre i formatge ratllat.
  • Ho enfornem durant uns 15 minuts.

I ja estan a punt per gaudir-los!

 
Destaquem