Seguim amb les receptes típiques de la tardor amb una proposta amb un dels productes estrella d'aquesta època de l'any: el moniato. Està boníssim cuinat de moltes maneres diferents, encara que moltes persones solament l'associen a les paradetes de castanyes, i, nutritivament, és molt interessant.
El moniato és ric en hidrats de carboni complexos i sucres, amb un contingut calòric és mitjà, sense greixos, i amb un 2% de proteïna. Entre altres beneficis per a la salut, el moniato ajuda a depurar el fetge, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.
Avui preparem moniato farcit de verdures i gratinat al forn.
INGREDIENTS:
- 1 moniato ample
- 1 porro
- Mitja ceba vermella
- Mig pebrot verd llarg
- 1 cullerada sopera de mongetes blanques o negres cuites
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
- Formatge ratllat per gratinar
ELABORACIÓ:
- Comencem per coure el moniato.
- Preescalfem el forn a 180 graus.
- Netegem el moniato i el posem al microones amb una mica d'aigua dins d'un plat.
- El coem durant 2 minuts.
- L'obrim per la meitat i el deixem refredar.
- Ara, netegem la ceba i la tallem a llunes.
- Netegem i tallem el porro i el pebrot.
- Piquem ve totes les verdures juntes, perquè quedin ben petites.
- Buidem el moniato amb una cullera, deixant un dit de polpa que aguanti la pell.
- Reservem la polpa en un bol, i hi afegim la resta de verdures que hem picat.
- Ho salpebrem al gust.
- Posem les meitats de moniato en una safata de forn coberta amb paper de forn.
- Les farcim amb la barreja de verdures i polpa i unes mongetes.
- Posem un raig d'oli per sobre i formatge ratllat.
- Ho enfornem durant uns 15 minuts.
I ja estan a punt per gaudir-los!