Recepta de temporada: Hummus de faves

Les faves són un aliment de temporada al mes de maig a Catalunya

Al mes de maig, a Catalunya, és temps de productes de temporada com els pèsols, els espàrrecs verds, les nespres o les faves, entre molts altres. Avui parlem de les faves, un aliment molt saludable.

Tenen ferro, un contingut alt en àcid fòlic i potassi, a més de vitamina B9, fòsfor i potassi, proteïnes i fibra.

Es consideren antioxidants, ajuden a conservar la visió i la salut ocular, ajuden el sistema immunitari, contenen nutrients clau per a la formació de cèl·lules sanguínies i són bones per al sistema nerviós. També ajuden al bon funcionament dels músculs, dels ossos i de les dents, i milloren la salut intestinal. 

I sabent tot això, et proposem gaudir-les a la taula d'una manera diferent: amb hummus de faves!

INGREDIENTS:

  • 1 kg de faves fresques
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada de tahina
  • 1 culleradeta de sal
  • El suc de mitja llimona

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar les faves i treure-les de les beines.
  • Les escaldem 1 minut amb aigua bullent i un polsim de sal.
  • Les escorrem i les reservem fins que estiguin fredes.
  • Ara, treu la pell de les faves per a evitar que amarguegi el plat.
  • Les posem en el pot del triturador amb la resta d'ingredients.
  • Ho triturem tot junt, sense que quedi excessivament fi.
  • Rectifiquem de sal, si és necessari, i reservem a la nevera fins a l'hora de consumir.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem