Al mes de maig, a Catalunya, és temps de productes de temporada com els pèsols, els espàrrecs verds, les nespres o les faves, entre molts altres. Avui parlem de les faves, un aliment molt saludable.
Tenen ferro, un contingut alt en àcid fòlic i potassi, a més de vitamina B9, fòsfor i potassi, proteïnes i fibra.
Es consideren antioxidants, ajuden a conservar la visió i la salut ocular, ajuden el sistema immunitari, contenen nutrients clau per a la formació de cèl·lules sanguínies i són bones per al sistema nerviós. També ajuden al bon funcionament dels músculs, dels ossos i de les dents, i milloren la salut intestinal.
I sabent tot això, et proposem gaudir-les a la taula d'una manera diferent: amb hummus de faves!
INGREDIENTS:
- 1 kg de faves fresques
- 1 gra d’all
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de comí en pols
- 1 cullerada de tahina
- 1 culleradeta de sal
- El suc de mitja llimona
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar les faves i treure-les de les beines.
- Les escaldem 1 minut amb aigua bullent i un polsim de sal.
- Les escorrem i les reservem fins que estiguin fredes.
- Ara, treu la pell de les faves per a evitar que amarguegi el plat.
- Les posem en el pot del triturador amb la resta d'ingredients.
- Ho triturem tot junt, sense que quedi excessivament fi.
- Rectifiquem de sal, si és necessari, i reservem a la nevera fins a l'hora de consumir.
Bon profit!