Recepta de tardor: Lasanya de bolets casolana

La cuina dels bolets ofereix moltes propostes gastronòmiques interessants

Aprofitar la tardor per a gaudir dels bolets a la cuina, sempre és una bona idea. I a Catalunya, ara que és temps de bolets, tens moltes opcions per a triar.

Per si et falten idees, avui et proposem fer una boníssima lasanya de bolets que farà les delícies de tota la família!

INGREDIENTS:

  • 500 g de bolets (la varietat que més us agradi)
  • 300 g de xampinyons
  • 1 ceba
  • 500 ml. de crema de llet
  • Pasta de lasanya
  • 1 litre de beixamel
  • 30 grams de formatge ratllat
  • Sal i pebre
  • Xerès
  • Mantega
  • Oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar la pasta. Així, bullim les làmines de lasanya en aigua abundant, un raig d'oli i una mica de sal el temps indicat al paquet.
  • Les escorrem estirant-les damunt d'un drap de cuina.
  • Mentrestant, en una cassola amb una mica de mantega, sofregim la ceba tallada ben petita.
  • Laminem els bolets i els xampinyons i els afegim a la cassola.
  • Flamegem la barreja amb xerès i afegim la crema de llet.
  • Ho rectifiquem de sal i pebre i ho deixem reduir.
  • Ara toca muntar la lasanya.
  • Fem una capa de beixamel, una de pasta, una del farciment de bolets, una de pasta i una de beixamel.
  • I tornem a començar el procediment.
  • Quan la tinguem muntada, posem formatge ratllat i ho gratinem al forn uns minuts.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem