Recepta: Hummus de faves

Les faves arriben a la primavera a Catalunya, i es poden consumir de moltes maneres

Si parlem dels productes de temporada del mes de maig a Catalunya, no ens podem oblidar de les faves. Fresques, tenen una temporalitat molt curta, però les podem preparar de moltes maneres diferents per gaudir de les seves nombroses propietats nutricionals.

I és que les faves tenen més d'un 70% d'aigua, poques calories (110 per 100 grams), un 20% d'hidrats de carboni, un 8% de proteïnes, i un 5,4% de fibra.

Voleu tastar l'Hummus de faves?

INGREDIENTS:

  • 1 kg de faves fresques
  • 1 gra d'all
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada de tahina
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • El suc de mitja llimona

ELABORACIÓ:

  • Netegem les faves traient-les de la beina, i les escaldem un minut amb aigua bullent i sal.
  • Les escorrem i les deixem refredar.
  • Ara, perquè no ens quedi amarg, traiem la pell exterior de les faves.
  • Les triturem amb tots els altres ingredients fins que quedi amb textura d'hummus.
  • Ho provem i ho rectifiquem de sal si és necessari.
  • Guardem l'hummus a la nevera fins al moment de consumir-lo.
  • A l'hora de servir-lo, el podem acompanyar amb pa torrat, i un raig d'oli d'oliva.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem