Recepta del clàssic pollastre de Nadal al forn

El pollastre de Nadal al forn és una de les receptes més tradicionals i delicioses per celebrar aquesta data tan especial

El pollastre de Nadal al forn és una de les receptes més tradicionals i delicioses per celebrar aquesta data tan especial. Es tracta d'un pollastre farcit amb diferents ingredients, com fruites, fruita dessecada, verdures o pernil, que es rosteix amb una salsa aromàtica i s'acompanya de patates fregides o rostides. És un plat molt fàcil de fer, econòmic i nutritiu, que segur que sorprèn tots els comensals.

Avui t'ensenyarem a preparar el pollastre de Nadal al forn pas a pas, amb consells i trucs perquè et quedi perfecte. No t'ho perdis!

Ingredients

Per fer el pollastre de Nadal al forn necessites els ingredients següents:

  • 1 pollastre sencer (uns 2 kg)
  • 1 taronja
  • 2 dàtils
  • 100 g de nous picades
  • 50 g de panses
  • 50 g de pinyons
  • 50 g de pernil serrà picat
  • 1 ceba gran
  • 4 grans d'all
  • 2 branquetes de romaní
  • Sal, pebre negre i pebre vermell en gra al gust
  • Oli d'oliva verge extra

Com preparar el pollastre de Nadal al forn

El primer pas és netejar el pollastre i fer uns talls a la pell perquè surti millor la salsa. Després, eixuga’l amb paper absorbent i col·loca’l en una safata apta per a forn.

En un bol, barreja el suc de taronja, l'oli, la nou moscada, l'all picat finament, la ceba en pols (opcional), sal i pebre al gust. Farceix l'interior del pollastre amb aquesta barreja i afegeix-hi els dàtils trossejats.

En un altre bol, posa-hi les nous, les panses, els pinyons i el pernil serrà picat. Barregem bé tots els ingredients fins a obtenir una pasta homogènia. Amb ajuda de dues forquilles introdueix aquesta pasta pels forats del pollastre fins a omplir-lo completament. Col·loca unes branquetes de romaní sobre el farcit i salpebra al gust.

Preescalfa el forn a 180 °C i rosteix el pollastre durant una hora aproximadament o fins que estigui fet per dins. Mentrestant, pots preparar les patates fregides o rostides. Quan treguis el pollastre del forn, deixa’l reposar uns minuts abans de servir-lo. La salsa resultant la pots servir a part o barrejar-la amb el suc del pollastre per aconseguir-ne una salsa més espessa.

I amb això ja tindràs llest el teu pollastre de Nadal al forn casolà!

Consells i trucs

Perquè el teu pollastre de Nadal al forn et quedi sucós i saborós, et recomanem seguir aquests consells i trucs:

  • Tria un pollastre de bona qualitat, preferiblement de corral o ecològic, que tingui una carn més tendra i saborosa.
  • Abans d'emplenar el pollastre, salpebra l'interior i l'exterior perquè agafi més sabor.
  • No omplis massa el pollastre, deixa-hi una mica d'espai perquè el farcit s'expandeixi en coure's i no surti pels costats.
  • Tanca bé els forats del pollastre amb escuradents de fusta o fil de cuina perquè el farciment no s'escapi.
  • Unta el pollastre amb una mica d'oli o mantega perquè la pell quedi cruixent i daurada.
  • Col·loca el pollastre amb el pit cap avall a la safata del forn perquè el greix es distribueixi millor i la carn quedi més sucosa.
  • Rega el pollastre cada 15 o 20 minuts amb el suc que deixa anar o amb una mica de brou de pollastre o vi blanc perquè no s'assequi.
  • Si veus que el pollastre s'enrosseix massa per dalt, cobreix-lo amb paper d'alumini per evitar que es cremi.
  • Per saber si el pollastre està fet, punxa la part més gruixuda de la cuixa amb un ganivet o un termòmetre de cuina. Si el suc que surt és transparent i no rosat, el pollastre està llest. Si no, deixa’l uns minuts més al forn.
  • Deixa reposar el pollastre uns 10 minuts abans de tallar-lo perquè els sucs s'assentin i la carn quedi més tendra.

Per què fer el pollastre de Nadal al forn?

El pollastre de Nadal al forn és una recepta ideal per a aquestes dates per diverses raons:

  • És un plat molt complet i equilibrat, que aporta proteïnes, hidrats de carboni, greixos saludables, vitamines i minerals.
  • És un plat molt versàtil, que es pot adaptar als gustos i preferències de cadascú, canviant el farciment o la salsa.
  • És un plat molt econòmic, que es pot fer amb ingredients que tenim a casa o que són fàcils d'aconseguir.
  • És un plat molt fàcil de fer, que no requereix gaire elaboració ni utensilis especials.
  • És un plat molt vistós, que farà les delícies de tota la família i els convidats.

Ara et toca a tu!

Com has vist, el pollastre de Nadal al forn és una recepta senzilla, deliciosa i econòmica que pots fer a casa sense complicacions. Només necessites un pollastre, els ingredients per al farciment, una salsa i unes patates per acompanyar. Seguint els nostres consells i trucs, t’assegurem que et quedarà un pollastre sucós, tendre i saborós, que farà la boca aigua a tothom.

Si vols més receptes per aquest Nadal, clica aquí.

 

 
Destaquem