Preparem uns boníssims Bunyols de Quaresma

Aquestes postres, típiques del temps de Quaresma, faran les delícies dels vostres convidats

Immersos ja en el temps de Quaresma, i tot i les restriccions que, tradicionalment, marquen aquesta època de l'any, aquests dies també ens ofereixen, a la taula, la possibilitat de gaudir d'unes postres ben tradicionals.

 

Parlem dels Bunyols de Quaresma, uns dolços fets a base de farina que es fregeix en oli i després s'ensucren. També se'ls anomena bunyols de vent, per la textura de la seva massa. Unes postres que, tradicionalment, es trobaven a les pastisseries els dimecres i els divendres, encara que avui se'n poden trobar cada dia. Amb tot, són unes pastes que s'acostumen a fer a casa, ja que són molt senzilles de preparar. T'expliquem com fer-ho!

 

INGREDIENTS:

  • 200 g de farina fluixa
  • 250 ml de llet
  • 150 g de mantega
  • 15 g de sucre
  • 6 ous
  • Oli d'oliva verge i sucre per arrebossar

ELABORACIÓ:

  • En una cassola, barregeu la mantega amb la llet. 
  • Feu-ho bullir, i quan arrenqui el bull, incorporeu la farina i el sucre, prèviament barrejats.
  • Remeneu fins que es converteixi en una bola.
  • Traieu del foc, poseu la barreja en un altre bol, i seguiu remenant, anant incorporant els ous un a un fins que quedin completament incorporats a la massa, amb una textura esponjosa.
  • Aneu fent boletes, i fregiu-les en oli ben calent fins que quedin ben rosses.
  • Traieu els bunyols del foc posant-los sobre paper absorbent.
  • Un cop s'hagin refredat, arrebosseu-les en sucre.

Molt bon profit!

 
Destaquem