Immersos ja en el temps de Quaresma, i tot i les restriccions que, tradicionalment, marquen aquesta època de l'any, aquests dies també ens ofereixen, a la taula, la possibilitat de gaudir d'unes postres ben tradicionals.
Parlem dels Bunyols de Quaresma, uns dolços fets a base de farina que es fregeix en oli i després s'ensucren. També se'ls anomena bunyols de vent, per la textura de la seva massa. Unes postres que, tradicionalment, es trobaven a les pastisseries els dimecres i els divendres, encara que avui se'n poden trobar cada dia. Amb tot, són unes pastes que s'acostumen a fer a casa, ja que són molt senzilles de preparar. T'expliquem com fer-ho!
INGREDIENTS:
- 200 g de farina fluixa
- 250 ml de llet
- 150 g de mantega
- 15 g de sucre
- 6 ous
- Oli d'oliva verge i sucre per arrebossar
ELABORACIÓ:
- En una cassola, barregeu la mantega amb la llet.
- Feu-ho bullir, i quan arrenqui el bull, incorporeu la farina i el sucre, prèviament barrejats.
- Remeneu fins que es converteixi en una bola.
- Traieu del foc, poseu la barreja en un altre bol, i seguiu remenant, anant incorporant els ous un a un fins que quedin completament incorporats a la massa, amb una textura esponjosa.
- Aneu fent boletes, i fregiu-les en oli ben calent fins que quedin ben rosses.
- Traieu els bunyols del foc posant-los sobre paper absorbent.
- Un cop s'hagin refredat, arrebosseu-les en sucre.
Molt bon profit!