Preparem una boníssima crema de Sant Josep

El 19 de març se celebra el Dia del Pare

Aquest divendres, 19 de març, se celebra la diada de Sant Josep, i com mana la tradició, és el dia del pare (encara que ho sigui cada dia de l'any). Una diada que no és dia festiu a Catalunya, però sí al País Valencià, i que com totes les festes, té associada la seva tradició gastronòmica.

En aquest cas, a Catalunya, per Sant Josep, és tradició menjar Crema Catalana, que per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep. Unes postres fetes a base de llet, ous i sucre, i generalment presentades amb una capa de sucre cremat a sobre.

 

Us expliquem com fer-la per celebrar Sant Josep com cal!

INGREDIENTS:

  • 6 rovells d'ou
  • 75 grams de sucre
  • 3/4 de litre de llet
  • Mig canó de canyella
  • 1 trosset de pela de llimona
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Posem la llet amb la pela de llimona, la canyella i un pols de sal en una cassola i ho fem bullir.
  • Ara, apaguem el foc i deixem que infusioni la barreja.
  • En un bol, barregem els rovells d'ou amb el sucre.
  • Anem afegint aquesta barreja a cullerades a la llet infusionada.
  • Quan tinguem la barreja feta, la posem en un cassó al foc, i coem sense parar de remenar fins que quedi presa.
  • Quan estigui a punt, retirem la crema del foc i la posem en diferents terrines individuals amb les quals la servirem.
  • Quan estigui freda, posem sucre per sobre, i el cremem.

I ja tenim les postres fetes!

 
Destaquem