Aquest divendres, 19 de març, se celebra la diada de Sant Josep, i com mana la tradició, és el dia del pare (encara que ho sigui cada dia de l'any). Una diada que no és dia festiu a Catalunya, però sí al País Valencià, i que com totes les festes, té associada la seva tradició gastronòmica.
En aquest cas, a Catalunya, per Sant Josep, és tradició menjar Crema Catalana, que per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep. Unes postres fetes a base de llet, ous i sucre, i generalment presentades amb una capa de sucre cremat a sobre.
Us expliquem com fer-la per celebrar Sant Josep com cal!
INGREDIENTS:
- 6 rovells d'ou
- 75 grams de sucre
- 3/4 de litre de llet
- Mig canó de canyella
- 1 trosset de pela de llimona
- Sal
ELABORACIÓ:
- Posem la llet amb la pela de llimona, la canyella i un pols de sal en una cassola i ho fem bullir.
- Ara, apaguem el foc i deixem que infusioni la barreja.
- En un bol, barregem els rovells d'ou amb el sucre.
- Anem afegint aquesta barreja a cullerades a la llet infusionada.
- Quan tinguem la barreja feta, la posem en un cassó al foc, i coem sense parar de remenar fins que quedi presa.
- Quan estigui a punt, retirem la crema del foc i la posem en diferents terrines individuals amb les quals la servirem.
- Quan estigui freda, posem sucre per sobre, i el cremem.
I ja tenim les postres fetes!