Prepara uns panellets de pinyons per llepar-se els dits

Els panellets són les postres típiques de Tot Sants a Catalunya

Aquest 31 d'octubre se celebra la Castanyada, i dia 1 de novembre és la festivitat de Tot Sants. Una celebració, la de la Castanyada, que té els seus orígens en l'àpat o ressopó que es feia la nit de Tots Sants en què era tradició vetllar els morts fins a altes hores de la matinada.

Aquesta vetlla es caracteritzava per consumir aliments amb un alt contingut energètic, per fer més fàcil de suportar les hores desperts. En general, les castanyes, els fruits secs i un bon vi eren els protagonistes d'aquestes celebracions de tardor que per altra banda servia per anunciar la imminent arribada del fred. Una tradició a la qual cal afegir els tradicionals panellets. Unes postres que, a més, eren l'ofrena que es feia als difunts anys enrere.

 

Els panellets més preuats són els de pinyons. T'expliquem com preparar-los a casa!

Els panellets es poden preparar amb diferents gustos.

Els panellets es poden preparar amb diferents gustos.

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg d'ametlla crua mòlta
  • 1/2 kg de sucre
  • 200 g de patata
  • 1 ratlladura de llimona
  • 3 ous
  • 1 tub de vainilla ensucrada
  • 200 g de pinyons

ELABORACIÓ:

  • Bullim la patata amb pell, la pelem i la xafem fins que quedi ben fina.
  • Barregem la patata amb el sucre amb l'ajuda d'una forquilla fins que estigui tot ben mesclat.
  • Afegim l'ametlla mòlta, la ratlladura de llimona, els ous i la vainilla. Ho barregem fins que quedi una pasta homogènia.
  • Deixem reposar la barreja a la nevera fins l'endemà, tapat amb un drap de cotó.
  • L'endemà, ens untem les mans amb oli i anem fent boletes amb la massa.
  • Cada boleta la passem per la clara d'ou batuda, i després pels pinyons.
  • Anem posant les boletes en una safata de forn, mentre s'escalfa el forn a 180 graus.
  • Abans de posar la safata al forn, untem els panellets amb rovell d'ou batut.
  • Els coem uns deu minuts, fins que estiguin daurats.
  • Els traiem del forn, però no els toquem de la safata fins que estiguin ben fred.
  • Llestos per menjar!
Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?