Aprèn a torrar castanyes... i que quedin boníssimes!

Les castanyes són l'element imprescindible de la celebració de la Castanyada a Catalunya

Falten pocs dies per a la celebració de la tradicional Castanyada a Catalunya. De fet, és la nit del 31 d'octubre, vigília de Tot Sants, quan la tradicional festivitat se celebra a pobles i ciutat del territori. Però ja fa dies que els carrers fan olor de castanyes torrades. I és que aquest és un àpat tradicional de la tardor a casa nostra, i no és difícil de trobar paradetes arreu on adquirir-les ja torrades.

Ara bé, també les podeu preparar a casa. Especialment, la nit del 31 d'octubre, per servir un àpat tradicional d'aquestes dates.

Encara que sembli senzill, preparar unes bones castanyes torrades té el seu secret. Les podem preparar de tres maneres: de manera tradicional, amb foc de llenya; al forn, que és el més net si les fem a casa; o al microones, que és el més ràpid.

Us expliquem avui la manera tradicional, perquè és com queden més bones.

Les castanyes torrades són un àpat boníssim.

Les castanyes torrades són un àpat boníssim.

El més important és triar unes bones castanyes. Quan ja les tenim, els hem de fer un tall, perquè no explotin en coure's, pel costat bombat del fruit i que vagi del cap fins a la punta. Un secret que ens explica Lupe Díaz, castanyera a Sant Cugat del Vallès des de fa gairebé quatre dècades, és posar-les en remull durant 30 o 60 minuts amb aigua amb molta sal.

Un cop fet tot això, cal posar-les a una paella castanyera (les que tenen forats), i ho posem al foc viu, però no massa fort. Durant la cocció, uns 20 o 25 minuts, les hem d'anar remenant constantment, fins que estiguin torrades, però no cremades.

Un cop cuites, emboliqueu-les en un drap de cotó perquè no perdin la calor, i així les podreu menjar durant una bona estona sense que quedin seques. Molt bon profit!

Més informació
 
Destaquem