Prepara una boníssima escudella i carn d'olla per passar el fred

Els plats de cullera vénen molt de gust ara que les temperatures són molt baixes

La cuina catalana compta amb un ampli repertori de propostes en funció de l'època de l'any. Ara que l'hivern és ben viu, i les temperatures molt baixes, no hi ha res millor que gaudir d'un bon plat de cullera com una escudella i carn d'olla per fer passar el fred.

T'expliquem com preparar-la.

 

INGREDIENTS:

  • 1 tros de costella de vedella
  • 1 punta de costella de xai
  • 2 botifarres negres
  • 2 botifarres blanques
  • 2 talls de cansalada viada
  • 1 careta de porc i 1 peu de porc
  • 1 tros d'os d'espinada i 1 tros d'os de pernil
  • 1 quarter de gallina o de pollastre
  • 4 patates
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d'api, 1 xirivia, 1 nap i 1 porro
  • 1 grapat de cigrons remullats o mongetes
  • 1/2 col
  • 300 g de galets o qualsevol altra pasta que us vingui de gust
  • Sal, farina i aigua

Per fer la pilota:

  • 150 g de carn de vedella picada i 150 g de carn de porc picada
  • 1 gra d'all trinxat i julivert trinxat
  • 1 ou
  • Sal i pebre
  • Farina de galeta o molla de pa
La carn d'olla es pot servir per separat o juntament amb la sopa.

La carn d'olla es pot servir per separat o juntament amb la sopa.

 

ELABORACIÓ:

  • Poseu les carns, menys les botifarres i la pilota, en una olla amb aigua.
  • Bulliu-ho durant una hora escumant-ho sovint.
  • Afegiu els cigrons i deixeu coure una hora més.
  • Afegiu les verdures, menys la patata.
  • Mentre es cou la barreja, prepareu la pilota.
  • Quan hagi cuit una hora més amb les verdures, afegiu la pilota, les botifarres i la patata, i corregiu de sal.
  • Deixeu que cogui mitja hora més.
  • Quan estigui cuit, separeu el brou de la resta d'ingredients i coeu la pasta.
  • Serviu per separat, primer la sopa, i després la carn d'olla, o feu-ho barrejat amb la carn i les verdures trossejades.

Bon profit!

 
Destaquem