Unes postres per llepar-se els dits: Pastís de flam i fruites del bosc

Al mes de juliol és moment de gaudir de les fruites del bosc en el seu millor moment

Al mes de juliol la cuina a Catalunya s'omple de sabors i de colors, i no sols amb múltiples amanides i cremes fredes, també amb postres espectaculars amb productes de temporada que faran les delícies de grans i petits.

Avui parlem de les fruites del bosc, com els gerds o els nabius, caracteritzats per les seves dimensions reduïdes, i per tenir un sabor dolç, però amb un toc àcid. La seva propietat més destacable és el seu poder antioxidant. Ens aporten vitamines (A, C), i minerals com el ferro i el magnesi. A més, tenen un alt contingut en aigua, poques calòries i molta fibra.

I sabent tot això, avui preparem unes postres amb les fruites del bosc com a protagonistes: un Pastís de flam i fruites del bosc.

Fruites del bosc

Fruites del bosc

INGREDIENTS:

  • 1 base de pa de pessic de 20 cm
  • Melmelada natural de fruites del bosc
  • 300 grams de fruites del bosc
  • 1 sobre de preparat per a flam de 4 racions
  • Mig litre de llet
  • Mig sobre de gelatina de gerds
  • 250 ml d'aigua

ELABORACIÓ:

  • El primer que hem de fer és agafar la base de pa de pessic, obrir-lo per la meitat, i farcir-lo amb la melmelada de fruites del bosc. Si us atreviu, la podeu preparar prèviament de manera casolana!
  • Quan el tinguem preparat, el posem en un motlle desemmotllable, i el reservem.
  • Mentrestant, preparem el flam. A l'envàs venen les instruccions per a fer-ho correctament.
  • Un cop preparat, deixeu que es refredi una mica, i aboqueu la barreja damunt del pa de pessic que tenim al motlle.
  • Ara, ho posem a la nevera, i deixem que hi reposi un parell d'hores perquè agafi consistència.
  • Aprofitarem aquest temps per netejar les fruites del bosc i retirar-ne l'aigua.
  • Preparem també la gelatina de gerds, seguint les instruccions de l'envàs.
  • Quan el flam hagi quallat, repartim aquestes fruites per sobre del pastís i, damunt, aboquem la gelatina.
  • Tornem a posar el pastís a la nevera, i el deixem reposar fins que qualli (l'ideal són 24 hores).
  • A l'hora de servir-lo, podeu decorar el pastís amb una mica de nata, encenalls de xocolata, o els que més ens vingui de gust.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem