Què mengem al mes de juliol?

Ara que ja és estiu, l'esplendor dels horts omple de gustos i colors els nostres plats

Ja som a l'estiu, i en ple mes de juliol, les cuines de Catalunya s'omplen de productes plens de colors i de sabors que fan que cada àpat sigui una festa. Els horts llueixen el seu millor moment, i els arbres fruiters ens regalen dolces fruites carregades d'aigua de sabor.

Amb aquests ingredients, és el moment de gaudir de cremes fredes, gaspatxos, amanides variades, i macedònies de fruites naturals. Unes receptes ideals per combatre la calor, ja que ens aporten, no solament molta aigua, sinó també vitamines i minerals.

L'estiu és temps de cogombres

L'estiu és temps de cogombres

Així, patates, tomàquets, pebrots i albergínies són els protagonistes dels nostres plats. No hi falten els carabassons, els raves, els cogombres, la remolatxa i les pastanagues. I la mongeta tendra, que complementa una dieta variada i equilibrada.

Si parlem de fruites, la festa continua. Aquest juliol encara podem gaudir de les varietats més tardanes de cireres i nespres, i arriben a les nostres taules els albercocs, préssecs, paraguaians, prunes i nectarines. També podem gaudir de les primeres peres i pomes. I no ens podem oblidar dels melons i les síndries, indispensables per a mantenir-nos hidratats. Finalment, els nabius, gerds i maduixetes de bosc, també es converteixen en els protagonistes d'alguns dels nostres àpats, podent fer-los servir a la cuina de mil maneres diferents.

Al juliol, els calamars es troben en el seu millor moment

Al juliol, els calamars es troben en el seu millor moment

Parlant ja de productes animals, l'estiu és el millor moment per gaudir dels calamars, molt nutritius baix en calories i grasses, i del bonítol, un peix amb moltes proteïnes i una alta quantitat de vitamina B3.

Amb tots aquests ingredients, ja teniu al cap què cuinareu els pròxims dies?

Més informació
 
Destaquem