La calor ja es fa sentir, l'estiu ja ha arribat, i a la cuina, ve de gust preparar receptes fresques i hidratants que ens ajudin a combatre la calor. I tot, amb productes de temporada, rics amb aigua pel que fa a l'horta, i amb moltes propietats nutricionals que ens ajuden a estar més saludables.
Parlem avui del cogombre. Aquesta hortalissa és bàsicament aigua i potassi, però té pocs nutrients, la qual cosa no significa que no tingui propietats beneficioses per al nostre organisme. Si podem consumir-lo amb pell, els aprofitarem millor, ja que és en aquesta part on es troba la fibra, el betacarotè, el silici i la clorofil·la.
Tot i que en podem trobar tot l'any, el cogombre és una verdura d'estiu, sent fresc i refrescant, i té influència sobre el cor, la melsa i els pàncrees, l'estómac i l'intestí gros. L'aigua que conté li confereix propietats diürètiques i laxants.
És un gran aliat per desintoxicar l'organisme precisament per les seves propietats diürètiques i laxants. A més, depura la sang i elimina l'àcid úric, expulsant de l'organisme l'excés d'aigua i, com a laxant, neteja els budells de residus fecals i repara la mucosa de les parets intestinals que s'ha fet malbé.
Sabent tot això, avui preparem una refrescant crema freda de cogombre i alvocat.
INGREDIENTS:
- 1 cogombre
- 1 alvocat madur
- ½ gra d'all
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 300 ml d'aigua
- Suc de mitja llimona
- Sal marina sense refinar i pebre negre
- ½ tassa de pebrot vermell trossejat
- Julivert i cibulet
ELABORACIÓ:
- Comencem per pelar el cogombre, i el trossegem. Fem el mateix amb l'alvocat.
- Al got de la batedora, posem l'aigua, i els trossos de cogombre i alvocat.
- Afegim mig all pelat i amb el cor tret.
- Posem també a la batedora el suc de llimona, una miqueta de pebre negre, la sal i l'oli d'oliva.
- Ho triturem tot junt fins que ens quedi una barreja homogènia i suau.
- Ho guardem a la nevera fins a l'hora de servir perquè estigui ben fresc.
- A l'hora d'emplatar, podem servir-ho amb unes rodanxes de cogombre, o uns dauets de pebrot vermell, i acabar el plat amb una mica de julivert i cibulet, o menta. Això va a gustos!
Bon profit!