Fem una refrescant crema freda de cogombre i alvocat

Amb l'arribada de l'estiu, també arriben productes de temporada com el cogombre

La calor ja es fa sentir, l'estiu ja ha arribat, i a la cuina, ve de gust preparar receptes fresques i hidratants que ens ajudin a combatre la calor. I tot, amb productes de temporada, rics amb aigua pel que fa a l'horta, i amb moltes propietats nutricionals que ens ajuden a estar més saludables.

Parlem avui del cogombre. Aquesta hortalissa és bàsicament aigua i potassi, però té pocs nutrients, la qual cosa no significa que no tingui propietats beneficioses per al nostre organisme. Si podem consumir-lo amb pell, els aprofitarem millor, ja que és en aquesta part on es troba la fibra, el betacarotè, el silici i la clorofil·la.

Tot i que en podem trobar tot l'any, el cogombre és una verdura d'estiu, sent fresc i refrescant, i té influència sobre el cor, la melsa i els pàncrees, l'estómac i l'intestí gros. L'aigua que conté li confereix propietats diürètiques i laxants.

És un gran aliat per desintoxicar l'organisme precisament per les seves propietats diürètiques i laxants. A més, depura la sang i elimina l'àcid úric, expulsant de l'organisme l'excés d'aigua i, com a laxant, neteja els budells de residus fecals i repara la mucosa de les parets intestinals que s'ha fet malbé.

Sabent tot això, avui preparem una refrescant crema freda de cogombre i alvocat.

INGREDIENTS:

  • 1 cogombre
  • 1 alvocat madur
  • ½ gra d'all
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 300 ml d'aigua
  • Suc de mitja llimona
  • Sal marina sense refinar i pebre negre
  • ½ tassa de pebrot vermell trossejat
  • Julivert i cibulet

ELABORACIÓ:

  • Comencem per pelar el cogombre, i el trossegem. Fem el mateix amb l'alvocat.
  • Al got de la batedora, posem l'aigua, i els trossos de cogombre i alvocat.
  • Afegim mig all pelat i amb el cor tret.
  • Posem també a la batedora el suc de llimona, una miqueta de pebre negre, la sal i l'oli d'oliva.
  • Ho triturem tot junt fins que ens quedi una barreja homogènia i suau.
  • Ho guardem a la nevera fins a l'hora de servir perquè estigui ben fresc.
  • A l'hora d'emplatar, podem servir-ho amb unes rodanxes de cogombre, o uns dauets de pebrot vermell, i acabar el plat amb una mica de julivert i cibulet, o menta. Això va a gustos!

Bon profit!

 
Destaquem