Fem la Coca de Sant Pere per gaudir de la revetlla

Com sempre que hi ha una celebració a casa nostra, les postres no hi poden faltar

Després de Sant Joan, arriba la celebració de Sant Pere a Catalunya. I, com sempre, la gastronomia hi té un lloc destacat. En aquesta ocasió, amb unes postres boníssimes. Us expliquem com preparar una boníssima Coca de Sant Pere per gaudir de la revetlla!

INGREDIENTS:

  • 500 grams de farina de força
  • 70 grams de sucre
  • 3 grams de sal
  • 20 grams de llevat de forner
  • 75 grams de mantega freda tallada en daus
  • 2 ous
  • 140 grams de llet
  • 25 grams de licor d'anís
  • 25 grams d'aigua de tarongina
  • 1 gram de canyella en pols
  • Ratlladura d'una llimona i d'una taronja
  • Crema pastissera
  • Cireres confitades
  • Pinyons
  • Sucre per decorar
Coca de Sant Pere amb fruites confitades i pinyons

Coca de Sant Pere amb fruites confitades i pinyons

ELABORACIÓ:

  • Comencem per barrejar la farina, el sucre i la sal en un bol.
  • Dissolem el llevat a la llet i l'afegim al bol.
  • Treballem la massa (si tenim robot de cuina, millor), i anem afegint els ous, un a un.
  • Incorporem ara l'aigua de tarongina, l'anís, la canyella i les ratlladures de llimona i taronja.
  • Ho continuem elaborant uns minuts més, i afegim la mantega en daus.
  • Quan la massa es vegi llisa i brillant, ben homogènia, i ja no s'enganxi al bol, és que està a punt.
  • Tapem la massa amb film, i la deixem fermentar a temperatura ambient fins que sigui el doble.
  • Passat aquest temps, dividim la massa amb tantes coques com vulguem fer.
  • Agafarem cadascuna de les porcions de la massa i l'estirarem amb un corró sobre una superfície amb una mica d'oli. Li heu de donar forma de coca!
  • Quan estigui estirada, la deixeu reposar novament fins que dobli el seu volum.
  • Passat aquest temps, és el moment de decorar les coques.
  • La manera més tradicional és fent rombes amb la crema pastissera, i posant cireres confitades, sucre i pinyons.
  • També la podeu fer de fruites confitades com la de Sant Joan, o només amb sucre i pinyons, o bastonets d'ametlla. Això va a gustos!
  • Mentre les decorem, preescalfem el forn a 175 graus.
  • Quan les tinguem a punt, les coem al forn uns 20 minuts.
  • Quan tinguin un color daurat, ja estaran a punt.
  • Traieu-les del forn, i deixeu-les refredar.

I ja estan a punt per gaudir-les per Sant Pere!

Més informació
 
Destaquem