Cuinem ànec amb camagrocs

En temporada boletaire, preparem una boníssima recepta amb camagrocs

A la tardor, els bolets són uns dels grans protagonistes a la cuina catalana. N'hi ha per a tots els gustos, i es poden cuinar de múltiples maneres, amb receptes des de les més senzilles fins a les més elaborades.

Avui, el protagonista de la nostra recepta és el camagroc, un bolet molt preuat, no només a casa nostra, sinó a tota la península, que no es corca mai i que és molt fàcil de conservar. Un bolet de tardor que es pot trobar des d'inicis de setembre i fins que arribin les glaçades hivernals, principalment al pre-Pirineu i Catalunya central, entre altres.

Preparem doncs, ànec amb camagrocs.

INGREDIENTS:

  • 1 ànec
  • 250 grams de camagrocs
  • 1 ceba mitjana
  • 3 alls
  • 1 pebrot vermell
  • 150 grams de tomàquet ratllat
  • Sal i oli
  • Llorer, farigola i nou moscada
  • Julivert
  • 1 copa conyac
  • 750 cl d'aigua

ELABORACIÓ:

  • En una cassola, sofregim l'ànec fet a trossos amb una mica d'oli d'oliva.
  • Afegim a l'ànec la ceba tallada, els alls laminats, el pebrot tallat a tires, el llorer, la farigola, i una mica de nou moscada, i ho sofregim amb el mateix oli.
  • Quan el sofregit estigui tou, afegim el conyac.
  • Deixem evaporar l'alcohol i incorporem el tomàquet ratllat. Ho deixem coure tot junt entre 5 i 10 minuts.
  • Afegim l'aigua, i ho deixem coure tot junt, a foc lent, durant dues hores.
  • Quan faltin uns deu minuts per estar cuit, afegim els camagrocs, prèviament sofregits.
  • Quan l'ànec estigui tendre, ja ho tenim a punt per servir.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem