Una de les hortalisses estrella durant els mesos de més fred a casa nostra és l'all porro, que en proporciona vitamina C i molta fibra. Un bulb que està format majoritàriament per aigua, raó per la qual aporta poques calories, atipant bastant per l'alt contingut en fibra ja mencionat. A més és bastant diürètic, sent ric en potassi i pobre en sodi.
A més, és molt recomanable per combatre el fred, ja que és una hortalissa de naturalesa tèbia; és a dir, el porro escalfa el cos.
Pel que fa a la cuina, el seu gust suau fa que es pugui incorporar fàcilment a bullits, sopes, cremes o guisats. Avui prepararem crema de porro i carabassó.
INGREDIENTS:
- 2 porros
- 3 carabassons
- Crema de llet
- Brou vegetal
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Netegem els carabassons, els pelem deixant alguna tira de pell, i els tallem a dauets.
- Netegem els porros i els tallem a rodanxes.
- Posem un raig d'oli d'oliva en una olla i enrossim els carabassons i els porros. Afegim sal i pebre al gust.
- Afegim el brou de verdures fins que quedi tot ben cobert i ho bullim uns 20 minuts.
- A mitja cocció, afegim la crema de llet, tot i que no és necessari posar-ne.
- Quan estiguin les verdures cuites, ho passem per la batedora.
I llesta per menjar!