Cebes farcides de l'Anoia

Catalunyamagrada.cat

 

Parlar de gastronomia a l'Anoia és parlar de tradició i de modernitat, del cigronet de l'Alta Anoia, i de la ceba farcida i del pa de l'Anoia, entre altres plats típics de la zona.

 

Coneixem una d'aquestes receptes: les cebes farcides de l'Anoia.

 

INGREDIENTS:

 

Cebes grosses de Figueres

  

Espàrrecs verds

  

Panses i pinyons

  

Botifarra crua

  

Formatge per gratinar

  

Formatge en crema

  

Sal, pebre i oli d'oliva
Cebes de Figueres
Cebes de Figueres | Cedida

 

PREPARACIÓ

Pelem les cebes i tallem la cua i el cul. Les salpebrem i les posem al forn 15 minuts a 180 graus amb una mica d'oli.

 

Un cop cuites, les buidem amb un ganivet.

 

El que traiem, ho fem a trossets per al farcit. Ho posem en una paella amb una mica d'oli, la botifarra, també trossejada, i els espàrrecs.

 

A l'últim moment hi posem les panses, els pinyons, i el formatge en crema.

 

Farcim les cebes que havíem buidat i hi posem formatge per gratinar a sobre.

 

Sols queda coure-les 15 minuts més al forn, a la mateixa temperatura.

 
Destaquem