Parlar de gastronomia a l'Anoia és parlar de tradició i de modernitat, del cigronet de l'Alta Anoia, i de la ceba farcida i del pa de l'Anoia, entre altres plats típics de la zona.
Coneixem una d'aquestes receptes: les cebes farcides de l'Anoia.
INGREDIENTS:
Cebes grosses de Figueres
Espàrrecs verds
Panses i pinyons
Botifarra crua
Formatge per gratinar
Formatge en crema
Sal, pebre i oli d'oliva

PREPARACIÓ
Pelem les cebes i tallem la cua i el cul. Les salpebrem i les posem al forn 15 minuts a 180 graus amb una mica d'oli.
Un cop cuites, les buidem amb un ganivet.
El que traiem, ho fem a trossets per al farcit. Ho posem en una paella amb una mica d'oli, la botifarra, també trossejada, i els espàrrecs.
A l'últim moment hi posem les panses, els pinyons, i el formatge en crema.
Farcim les cebes que havíem buidat i hi posem formatge per gratinar a sobre.
Sols queda coure-les 15 minuts més al forn, a la mateixa temperatura.