Ara que fa fred, vénen de gust plats calents que ens facin entrar en calor i ens aportin energia per fer front a les baixes temperatures. Avui preparem un plat amb un producte de temporada, les galeres.
Aquest crustaci, molt preuat, té el seu millor moment per consumir-lo als mesos de gener i febrer, i es pot cuinar de moltes maneres. Fem un arròs caldós amb galeres per gaudir-ne!
INGREDIENTS:
- 240 grams d'arròs Bomba
- 16 galeres
- 1 sípia
- 3 tomàquets
- 2 alls
- 1 culleradeta de carn de nyora
- 1,5 litres de fumet de peix
- Oli d'oliva
- Sal i sucre
ELABORACIÓ:
- Daurem en una cassola amb un raig d'oli d'oliva els dos alls aixafats.
- Retirem els alls de la cassola i marquem les galeres, que també les retirem.
- Pelem i tallem els tomàquets a daus i els coem a la cassola uns 15 minuts amb una mica de sal i sucre.
- Afegim la carn de nyora als tomàquets i ho coem junt 3 minuts més.
- Afegim la sípia tallada a dauets.
- Després de 5 minuts, afegim l'arròs i ho sofregim tot junt uns minuts.
- Afegim les galeres i ho barregem bé.
- Incorporem ara el brou i ho coem tot 20 minuts a foc mitjà.
- Quan l'arròs estigui al punt, retirem del foc i ho deixem reposar uns minuts.
A punt per gaudir-ne!