Fem un boníssim arròs caldós amb galeres

Una recepta senzilla i molt indicada per als mesos d'hivern

Ara que fa fred, vénen de gust plats calents que ens facin entrar en calor i ens aportin energia per fer front a les baixes temperatures. Avui preparem un plat amb un producte de temporada, les galeres.

Aquest crustaci, molt preuat, té el seu millor moment per consumir-lo als mesos de gener i febrer, i es pot cuinar de moltes maneres. Fem un arròs caldós amb galeres per gaudir-ne!

INGREDIENTS:

  • 240 grams d'arròs Bomba
  • 16 galeres
  • 1 sípia
  • 3 tomàquets
  • 2 alls
  • 1 culleradeta de carn de nyora
  • 1,5 litres de fumet de peix
  • Oli d'oliva
  • Sal i sucre

ELABORACIÓ:

  • Daurem en una cassola amb un raig d'oli d'oliva els dos alls aixafats.
  • Retirem els alls de la cassola i marquem les galeres, que també les retirem.
  • Pelem i tallem els tomàquets a daus i els coem a la cassola uns 15 minuts amb una mica de sal i sucre.
  • Afegim la carn de nyora als tomàquets i ho coem junt 3 minuts més.
  • Afegim la sípia tallada a dauets.
  • Després de 5 minuts, afegim l'arròs i ho sofregim tot junt uns minuts.
  • Afegim les galeres i ho barregem bé.
  • Incorporem ara el brou i ho coem tot 20 minuts a foc mitjà.
  • Quan l'arròs estigui al punt, retirem del foc i ho deixem reposar uns minuts.

A punt per gaudir-ne!

 
Destaquem