Avui mengem empedrat de mongetes del ganxet

Una recepta per als mesos d'estiu amb els llegums com a protagonistes

Avui preparem un plat fresc i ric amb nutrients ideal per als mesos d'estiu, i amb els llegums com a protagonistes. Parlem de l'empedrat, una amanida senzilla de preparar, que té com a base les mongetes del ganxet.

INGREDIENTS:

  • 300 grams de mongetes del ganxet
  • 400 grams de tonyina i/o bacallà remullat
  • 4 tomàquets
  • 1 pebrot
  • 2 cebes tendres
  • 4 ous durs
  • Olives negres
  • Oli, sal i pebre
  • Vinagre de Mòdena

ELABORACIÓ:

  • En primer lloc, Haurem d'haver tingut les mongetes del ganxet tota la nit en remull. Ara les bullim, amb una fulla de llorer, alls i ceba, durant dues hores.
  • Bullim també els ous, els pelem i els tallem a trossos.
  • Fem el pebrot i la ceba a daus.
  • També ratllem el tomàquet i l'amanim amb sal i oli, una mica de pebre i unes gotes de vinagre de Mòdena.
  • Quan ja tenim les mongetes fredes, muntem el plat.
  • Posem les mongetes al fons amb la tonyina i/o el bacallà, i afegim les verdures, els ous i les olives. També ho podeu servir tot barrejat.
  • Ho amanim tot amb tomàquet ratllat, i ja ho tenim a punt per menjar.

 

 
 
Destaquem