Avui preparem un plat fresc i ric amb nutrients ideal per als mesos d'estiu, i amb els llegums com a protagonistes. Parlem de l'empedrat, una amanida senzilla de preparar, que té com a base les mongetes del ganxet.
INGREDIENTS:
- 300 grams de mongetes del ganxet
- 400 grams de tonyina i/o bacallà remullat
- 4 tomàquets
- 1 pebrot
- 2 cebes tendres
- 4 ous durs
- Olives negres
- Oli, sal i pebre
- Vinagre de Mòdena
ELABORACIÓ:
- En primer lloc, Haurem d'haver tingut les mongetes del ganxet tota la nit en remull. Ara les bullim, amb una fulla de llorer, alls i ceba, durant dues hores.
- Bullim també els ous, els pelem i els tallem a trossos.
- Fem el pebrot i la ceba a daus.
- També ratllem el tomàquet i l'amanim amb sal i oli, una mica de pebre i unes gotes de vinagre de Mòdena.
- Quan ja tenim les mongetes fredes, muntem el plat.
- Posem les mongetes al fons amb la tonyina i/o el bacallà, i afegim les verdures, els ous i les olives. També ho podeu servir tot barrejat.
- Ho amanim tot amb tomàquet ratllat, i ja ho tenim a punt per menjar.