Tot a punt per a viatjar al Renaixement tortosí

La capital el Baix Ebre viu l'esplendor de la ciutat al segle XVI

Tortosa celebra del 20 al 23 de juliol la XXVI Festa del Renaixement. Una nova oportunitat per endinsar-se en l'esplendor del segle XVI a la capital del Baix Ebre amb una programació de més d'un centenar d'activitats diàries.

En aquesta XXVI Festa del Renaixement s'ha configurat un programa extens i divers, pensat per a tots els públics i estructurat en 487 franges horàries d'activitat. Una àmplia oferta d'activitats de caràcter lúdic i cultural amb espectacles fixos i itinerants que permetrà traslladar als tortosins i tortosines, i als visitants, a la Tortosa d'ara fa cinc-cents anys.

Així, s'han programat un total de quinze actes propis, deu espectacles totalment nous, nou animacions al carrer, dotze espectacles de pagament i un total de setanta activitats d'entrada gratuïta. Tot això amb la presència de vint-i-set grups catalans, cinc d'àmbit estatal i set d'internacionals. A més, cal sumar-hi dos mercats d'època, sis campaments, sis exposicions i un total de tretze tavernes.

Festa del Renaixement a Tortosa. FOTO: Festa del Renaixement

Festa del Renaixement a Tortosa. FOTO: Festa del Renaixement

El programa de la festa

El tret d'inici de la XXVI Festa del Renaixement serà el dijous, 20 de juliol, amb l'acte inaugural durant el qual es lliurarà l'estendard de la Festa del Renaixement a Albert Curto i Homedes, historiador medievalista i director de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre. Se li ha concedit aquest honor per la seva implicació en la Festa del Renaixement, vetllant per la conservació del seu patrimoni històric i treballant activament per a la seva divulgació. L'acte inaugural seguirà amb lectura del Pregó de la Festa del Renaixement, que enguany pronunciarà la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga Ibáñez.

Quant a la Desfilada Final, el diumenge 23 de juliol, enguany estrenarà horari i recorregut. Està previst que la desfilada comenci a les 20.30 hores des del Parc Municipal i finalitzi a la plaça de la Catedral.

Festa del Renaixement de Tortosa

Festa del Renaixement de Tortosa

La gran novetat d'enguany serà la introducció de millores per construir una Festa cada vegada més inclusiva, diversa i oberta a tots els col·lectius. Tots els actes propis està previst que comptin amb interpretació simultània en llengua de signes catalana. A més, s'ha tingut especial sensibilitat amb les persones amb discapacitat funcional o física. Per un costat, s'han començat a implementar mesures per fomentar l'accessibilitat als espais d'actuació amb l'objectiu que molts dels espais de la Festa del Renaixement estiguin adaptats a aquest col·lectiu i, per l'altre, en espectacles com l'acte inaugural, s'habilitarà una Fila 0 per a persones amb mobilitat reduïda i, també, amb necessitat d'interpretació amb llengua de signes.

Un altre aspecte a destacar és que continua ubicant-se un Punt Lila per atendre a les persones que puguin sentir-se assetjades durant l'esdeveniment. Finalment, convé ressaltar que durant els dies de la Festa del Renaixement s'habilitarà una zona exclusiva per a caravanes, autocaravanes i campers per a poder acollir tots els visitants que practiquen aquesta modalitat de turisme.

Pel que fa a la venda d'entrades per als espectacles de pagament, es posaven a la venda el 5 de juliol a través de la web festadelrenaixement.cat, i el dia 10, físicament a la casella del Mercat de Tortosa. Durant els dies de Festa es podran aconseguir al punt de venda de l'Oficina del Nucli Antic, al carrer de la Rosa.

Consulta tot el programa d'activitats.

FONT: festadelrenaixement.org

Més informació
 
Destaquem