Torna el Mercat Romà de Iesso!

Guissona viatja al passat els dies 14 i 15 de juliol

Aquest cap de setmana, els dies 14 i 15 de juliol, arriba una de les cites imperdibles de l'estiu a Catalunya. Parlem del Mercat Romà de Iesso, que enguany arriba a la seva 26a edició a Guissona fent un viatge al passat amb el foc com a fil conductor.

I és que com expliquen a la pàgina web de l'activitat, "a l'antiga Roma, el món s'explicava a partir del coneixement dels quatre elements. El mateix Plini el Vell, situava el foc a la regió superior, en la lluentor de les estrelles. Per sota: l'aire, l'alè de la vida. Enmig d'aquest espai, se sostenien en equilibri la terra i l'aigua".

"Amb aquesta edició del Mercat Romà iniciem un cicle que ens portarà a conèixer millor el món antic. Repassarem els diferents elements començant enguany pel foc", afegeixen.

"En la XXVI edició del Mercat Romà descobrirem la presència del foc en l'imaginari i la quotidianitat de Iesso i, sobretot, celebrarem el passat romà de Guissona. De manera participativa i lúdica viatjarem en el temps per passejar al costat de Juli Cèsar i la reina Cleòpatra i descobrir parades d'artesans, legionaris, música, dansa, gladiadors, esclaus... en definitiva per gaudir de tot un Mercat Romà. Així doncs, a prendre les sandàlies i a cridar: AVE IESSO!". D'aquesta manera us conviden a no perdre'us una festa que no deixa indiferent.

Pel que fa al programa d'actes, n'hi ha per a tots els gustos. Mercat d'artesania, propostes musicals, espectacles itinerants, recreacions, visites guiades, desfilades... Tot això, i molt més, és el que us espera si visiteu Guissona aquest cap de setmana!

Consulteu tot el programa d'activitats!

Més informació
 
Destaquem