Quina és la millor manera de pelar castanyes?

Cada any, l'arribada de la tardor ens ofereix un dels productes més apreciats pels catalans i catalanes

Cada any, l'arribada de la tardor ens ofereix un dels productes més apreciats pels catalans i catalanes: la castanya. Aquest fruit és tota una delícia tant en la seva forma crua com en la seva versió cuita. Sovint les comprem ja cuinades a les paradetes que trobem als carrers, però sabries com triar-les, preparar-les i, sobretot, pelar-les a casa de la millor manera possible? Si la resposta és negativa, continua llegint, perquè des de Catalunya M’agrada t’ensenyarem a escollir, preparar i pelar castanyes com cal!

Com triar i conservar les castanyes abans de preparar-les?

Sembla fàcil, però realment no ho és tant. Triar i conservar les castanyes correctament pot ser tot un repte. Però estàs d’enhorabona perquè, tot seguit, et donem alguns consells:

  • Tria correctament: Pot semblar que la manera més sostenible de comprar castanyes és fer-ho a granel, però potser caldria evitar aquesta pràctica. Les castanyes haurien de portar etiqueta amb el nom de l'empresa, registre sanitari, codi de barres i data de caducitat. Això assegura que coneguem l'origen del producte, evitant sorpreses indesitjades i, en cas de tenir-les, saber a qui ens hem de dirigir per reclamar. Per aquest motiu, el més aconsellable seria comprar aquelles castanyes que venen en una malla.
  • Tingues en compte la seva pinta: Sona lleig, però la castanya ha d'entrar pels ulls. Un color brillant i un pes adequat indiquen una castanya ben hidratada. Malgrat això, les petites sovint són les més saboroses.
  • Conserva-les a la nevera: Donada la seva alta quantitat d'aigua, les castanyes han de guardar-se a la nevera per a mantenir-se fresques. Evita que es malmetin pel pas del temps o un emmagatzematge inadequat menjant-les abans que passi un màxim de quinze dies. Si ho fas, de segur que mantindran la seva qualitat.

Com pelar castanyes de manera ràpida i senzilla?

La tradició de menjar castanyes cuites pel carrer sovint ens fa oblidar les nombroses maneres d'apreciar aquest fruit a més del típic cucurutxo de paper. Des de guisats fins a postres, les castanyes poden ser les protagonistes de diverses creacions culinàries, però abans de tot, s'han de pelar adequadament. Malauradament, aquesta una tasca que pot ser una mica tediosa amb la castanya en cru, per la qual cosa t’oferim dues maneres de pelar castanyes de manera fàcil i ràpida.

La primera és l'escaldament, una pràctica que ja feien servir les nostres àvies. Aquesta tècnica requereix només una olla i un ganivet. Primer, cal fer un tall a cada castanya per facilitar l'eliminació de la closca. Després, has d’escalfar aigua en una olla, i quan bulli, afegir les castanyes. Un parell de minuts més tard, les has d’escórrer i refredar sota l'aixeta abans de pelar amb el ganivet. 

La segona tècnica destaca el protagonisme del microones. Amb només dues incisions a la closca i uns 15-20 segons a màxima potència al microones, les teves castanyes ja estaran llestes per ser pelades. Cal precaució, però, ja que estaran molt calentes. Et recomanem fer servir un drap per evitar cremades.

Gaudeix de les castanyes!

Triar bones castanyes és igual d’important que conèixer les tècniques per pelar-les. Així que recorda: evita la compra a granel, assegura't que tinguin bon aspecte i, en arribar a casa, guarda-les a la nevera per garantir-ne la frescor. D'aquesta manera, podràs gaudir d'aquest meravellós producte de la tardor amb tot el seu sabor i versatilitat. Bon profit!

Cada any, l'arribada de la tardor ens ofereix un dels productes més apreciats pels catalans i catalanes: la castanya. Aquest fruit és tota una delícia tant en la seva forma crua com en la seva versió cuita. Sovint les comprem ja cuinades a les paradetes que trobem als carrers, però sabries com triar-les, preparar-les i, sobretot, pelar-les a casa de la millor manera possible? Si la resposta és negativa, continua llegint, perquè des de Catalunya m’agrada t’ensenyarem a escollir, preparar i pelar castanyes com cal!

Com triar i conservar les castanyes abans de preparar-les?

Sembla fàcil, però realment no ho és tant. Triar i conservar les castanyes correctament pot ser tot un repte. Però estàs d’enhorabona perquè, tot seguit, et donem alguns consells:

  • Tria correctament: Pot semblar que la manera més sostenible de comprar castanyes és fer-ho a granel, però potser caldria evitar aquesta pràctica. Les castanyes haurien de portar etiqueta amb el nom de l'empresa, registre sanitari, codi de barres i data de caducitat. Això assegura que coneguem l'origen del producte, evitant sorpreses indesitjades i, en cas de tenir-les, saber a qui ens hem de dirigir per reclamar. Per aquest motiu, el més aconsellable seria comprar aquelles castanyes que venen en una malla.
  • Tingues en compte la seva pinta: Sona lleig, però la castanya ha d'entrar pels ulls. Un color brillant i un pes adequat indiquen una castanya ben hidratada. Malgrat això, les petites sovint són les més saboroses.
  • Conserva-les a la nevera: Donada la seva alta quantitat d'aigua, les castanyes han de guardar-se a la nevera per a mantenir-se fresques. Evita que es malmetin pel pas del temps o un emmagatzematge inadequat menjant-les abans que passi un màxim de quinze dies. Si ho fas, de segur que mantindran la seva qualitat.

Com pelar castanyes de manera ràpida i senzilla?

La tradició de menjar castanyes cuites pel carrer sovint ens fa oblidar les nombroses maneres d'apreciar aquest fruit a més del típic cucurutxo de paper. Des de guisats fins a postres, les castanyes poden ser les protagonistes de diverses creacions culinàries, però abans de tot, s'han de pelar adequadament. Malauradament, aquesta una tasca que pot ser una mica tediosa amb la castanya en cru, per la qual cosa t’oferim dues maneres de pelar castanyes de manera fàcil i ràpida.

La primera és l'escaldament, una pràctica que ja feien servir les nostres àvies. Aquesta tècnica requereix només una olla i un ganivet. Primer, cal fer un tall a cada castanya per facilitar l'eliminació de la closca. Després, has d’escalfar aigua en una olla, i quan bulli, afegir les castanyes. Un parell de minuts més tard, les has d’escórrer i refredar sota l'aixeta abans de pelar amb el ganivet. 

La segona tècnica destaca el protagonisme del microones. Amb només dues incisions a la closca i uns 15-20 segons a màxima potència al microones, les teves castanyes ja estaran llestes per ser pelades. Cal precaució, però, ja que estaran molt calentes. Et recomanem fer servir un drap per evitar cremades.

Gaudeix de les castanyes!

Triar bones castanyes és igual d’important que conèixer les tècniques per pelar-les. Així que recorda: evita la compra a granel, assegura't que tinguin bon aspecte i, en arribar a casa, guarda-les a la nevera per garantir-ne la frescor. D'aquesta manera, podràs gaudir d'aquest meravellós producte de la tardor amb tot el seu sabor i versatilitat. Bon profit!

 

 
Destaquem