En marxa la setena edició de DeltaChamber Music Festival

La proposta porta música de cambra a espais singulars de les Terres de l'Ebre

Un mercat, una església o un castell, són alguns dels indrets on s'estan celebrant els concerts de la setena edició de DeltaChamber Music Festival, que arrencava el 25 de juliol i s'estendrà fins el 7 d'agost. Una edició que proposa un repertori per deixar volar la imaginació sota el nom de "Fantasia", una forma de composició del món de la música clàssica i de cambra marcat pel caràcter improvisatori.

Louis Spohr, Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart... Són només alguns dels compositors del repertori escollit, que inclou un ampli ventall de composicions d'un gran virtuosisme que traslladarà als assistents a un món irreal, acolorit i melodiós. Un programa exquisit que anirà a càrrec d'un elenc d'11 músics de prestigi internacional, acompanyats de 5 joves músics que destaquen pel seu talent.

Un festival, de caràcter internacional, que converteix durant aquests dies a les Terres de l'Ebre en la capital de la música de cambra. Enguany, s'ha ampliat la programació a dues setmanes i inclou moltes novetats, no només en l'oferta de música de cambra, sinó també en les localitzacions, la recuperació dels workshops i la creació del Programa Academy.

Una altra de les seves senyes d'identitat són els concerts 'un oient - un músic', concerts per a un únic espectador en espais sorprenents com ara la celòquia del Castell d'Amposta o un antic molí a Ulldecona.

Aquesta edició el festival proposa un programa de 30 concerts distribuïts en 5 municipis de les Terres de l'Ebre. Amb seu principal a Amposta, el festival repeteix per segon any consecutiu a Tortosa i, per primera vegada, arribarà a Ulldecona, Flix i Deltebre com a part del projecte DeltaChamber al Territori, sent aquesta una iniciativa que pretén apropar la música de cambra d'alt nivell a diferents indrets del territori com ara l'Església de Santa Maria de Flix (un dels edificis més notables del municipi de la Ribera d'Ebre), la Finca de Bombita de Deltebre (en un maridatge de música, natura i pintoresca arquitectura), el Museu de Tortosa (un dels principals edificis modernistes i espai cultural de referència de la ciutat), o l'Orfeó Ulldeconenc (principal recinte cultural d'Ulldecona).

Pel que fa als icònics concerts centrals, aquests tindran lloc el 5 i 6 d'agost, al Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta, espai que s'intervindrà amb el projecte que resulti guanyador del 4t Concurs d'Arquitectura Efímera que convoca el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya Demarcació de l'Ebre. Com a novetat d'aquests concerts, cal destacar que l'acurada selecció del repertori s'acompanyarà amb la delicada actuació de l'ampostina Cristina Porres Mormeneo, primera ballarina de ballet del Royal Ballet Fehérvar, a Hongria.

Per a més informació sobre la 7a edició i el programa complet de concerts es pot consultar deltachambermusicfestival.com, on també es poden adquirir les entrades.

Més informació
 
Destaquem