Aquest dissabte canvia l'hora

La matinada del 24 al 25 d'octubre, a les 3 seran les 2

La matinada de dissabte a diumenge d'aquest darrer cap de setmana d'octubre, la nit del 24 al 25, els rellotges s'endarreriran una hora per adaptar-nos a l'horari d'hivern. Així, a les tres de la matinada tornaran a ser les dues.

Per què es fa el canvi d'hora?

El canvi horari és una mesura que es realitza dos cops a l'any (març i octubre) i té el seu origen en la crisi del petroli de l'any 1974, amb l'objectiu de reduir el consum d'energia associat a la il·luminació artificial. La millora de les tecnologies d'il·luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha minimitzat l'impacte del canvi d'hora sobre el consum d'energia.

 

Per contra, l'increment arreu d'Europa de la conscienciació ciutadana amb relació als efectes negatius d'aquest canvi d'hora sobre la salut de les persones i l'aparició els últims anys de diferents moviments d'arreu d'Europa havien impulsant la necessitat de debatre sobre aquest tema al conjunt d'Europa aplegats en una xarxa d'organitzacions que promouen la fi del "Daylight Saving Time (DST)".

 
Destaquem