5 productes de temporada del mes de setembre

Cada producte té el seu moment òptim durant l'any per ser consumit

Cada producte alimentari té el seu moment òptim per ser consumit durant l'any, i cada vegada són més les persones que opten no solament per consumir productes ecològics i de proximitat, sinó també productes de temporada.

Els principals avantatges de consumir productes de temporada són que el preu del producte és menor, i la qualitat més elevada. A més, el producte ve de més a prop, per tant més sostenible, ja que es requereixen menys recursos energètics per la producció i transport d'aquest producte. Igualment, en ser un producte fresc en òptimes condicions és millor per la nostra salut i conté més nutrients que ens afavoreixen.

Ara que estem al mes de setembre, destaquem alguns dels productes de temporada segons el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya:

 

Raïm

El raïm és una fruita de les més dolces, gràcies al seu contingut en hidrats de carboni senzills, és a dir, sucres. No obstant això, el seu consum és molt saludable i es recomana consumir-ne 3 racions al dia, com a mínim.

Tomàquet

El tomàquet és una de les hortalisses més ben valorades i acceptades, ja que el seu gust i color el fan un ingredient imprescindible en molts plats, preparacions i receptes. Té un contingut elevat de vitamina E i destaca també per l'aportació de licopè, un pigment vermell que té un elevat poder antioxidant.

Poma

Hi ha moltes varietats de poma. Com totes les fruites, és baixa en calories i conté fibra, sucres presents de manera natural, minerals i vitamines. La poma és una fruita molt fàcil de transportar i molt còmoda de menjar.

 

Pera

La pera és una fruita amb un gust molt suau i textures molt diferents segons la varietat. Com totes les fruites, la pera conté molta aigua, poques calories i força fibra. A més de vitamines i minerals, la pera també conté diversos compostos beneficiosos per a la salut.

Carabassó

És una hortalissa que destaca per ser una bona font de vitamina C i de provitamina A (betacarotens). Aporta poques calories i és de fàcil digestió. El seu consum contribueix a cobrir les necessitats de fibra, vitamines i minerals.

 
Destaquem