3 Carnavals imperdibles a Catalunya

La celebració del Carnaval marca l'agenda del cap de setmana arreu del país

Són molts els pobles i ciutats de Catalunya que aquest cap de setmana celebren el Carnaval, o Carnestoltes, amb rues de comparses i actes tradicionals que omplen de festa i rauxa els carrers del país. Tot i que les propostes són múltiples i ben variades, en destaquem tres que no us podeu perdre.

Carnaval de Solsona

Carnaval de Solsona

Carnaval de Solsona

El Carnaval de Solsona arriba enguany a la seva 50a edició havent-se convertit en la festa més popular de la ciutat i una de les celebracions de les festes del carnaval que gaudeix de més personalitat, caràcter i tradició del país.

I és que Solsona, que ja celebrava el Carnaval abans de la Guerra Civil, va ser la primera població de l'Estat que la recuperés l'any 1971. Tot i ser una festa prohibida per la dictadura franquista, es va burlar la censura fent creure que era la Fiesta Mayor de Invierno. Però aquell diumenge, el Rei Carnestoltes va regnar a la ciutat després de 30 anys de silenci.

 

Enguany, la celebració arrencava el 14 de febrer, i finalitzarà l'1 de març, si bé aquest cap de setmana arriben els plats forts de la festa. Consulteu les activitats.

Carnaval de Vilanova i la Geltrú

Carnaval de Vilanova i la Geltrú

Carnaval de Vilanova i la Geltrú

El 3 de febrer de 1937, una ordre datada a Burgos prohibia el Carnaval en tot el territori que controlaven les tropes franquistes. L'any 1939 aquesta ordre es faria extensiva a tot l'Estat Espanyol amb el triomf de les forces faccioses del general Franco. Però a la ciutat de Vilanova i la Geltrú no va fer cas d'aquesta ordre i va seguir celebrant el Carnaval, discretament, però obertament, primer, amb balls de màscares, per acabar sortint al carrer amb la cara tapada el Dissabte de Mascarots.

Des d'aquell moment, la festa no ha fet més que créixer, sent declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Una festa que se celebra enguany del 20 al 26 de febrer amb activitats per a tots els gustos i edats. Consulteu el programa d'actes.

 
El Carnaval de Sitges aplega milers de persones

El Carnaval de Sitges aplega milers de persones

Carnaval de Sitges

El Carnaval de Sitges és, segurament, un dels més populars de tota Catalunya i el que té les festes més boges. No us perdeu la Rua de la Disbauxa i la Rua de l'Extermini, on centenars de persones recorren els carrers de la ciutat amb les disfresses més espaterrants.

Una festa que s'estén del 20 al 26 de febrer, i del qual no podeu deixar de consultar el programa d'actes.

 
Destaquem