11 propostes per gaudir del cap de setmana

Les activitats s'estenen, tot i el fred, arreu de Catalunya

Arriba un nou cap de setmana i, tot i ser aquesta la setmana dels barbuts, la més freda de l'any, les activitats no s'aturen arreu de Catalunya per gaudir del temps lliure. La festivitat de Sant Antoni marca bona part de les agendes municipals arreu del territori, però no hi falten propostes per a tots els gustos. En destaquem algunes.

La Corrida de Puig reig

La Corrida de Puig reig

Celebracions de Sant Antoni

La festivitat de Sant Antoni, el 17 de gener, marca bona part de l'agenda del cap de setmana arreu de Catalunya, principalment amb la celebració de la rua dels Tres Tombs. Entre altres, del 17 al 19 de gener se celebren les Festes de Sant Antoni d'Ascó, declarada l'any 2005 com a Festa d'Interès Comarcal i Festa Patrimonial d'Interès Nacional l'any 2010. Els mateixos dies té lloc la Corrida de Puig-reig. Una festa tradicional que se celebra cada any per Sant Antoni a Puig-reig des de fa més de 125 anys.

També es podrà gaudir dels Tres Tombs a municipis com Solsona, a Sant Cugat del Vallès, a Vilafranca del Penedès i a Igualada, entre molts altres.

Tastautors a Cardedeu

Tastautors a Cardedeu

Festivals

El cap de setmana també és moments de gaudir de diferents festivals arreu de Catalunya, com és el cas del Festival de Novel·la Negra a Tiana, els dies 18 i 19 de gener. Igualment, arrenca el Tastautors a Cardedeu, el cicle de músiques de petit format de Cardedeu, que s'estendrà fins a l'1 de febrer. I diumenge és el torn del Cicle Cava Jazz a Guardiola de Font-rubí.

 
Garoinada de Palafrugell

Garoinada de Palafrugell

Fires i festes per a tots els gustos

Més enllà de la celebració de Sant Antoni, durant el cap de setmana hi ha diferents fires i festes arreu del país, amb protagonistes ben diferents. Del 17 al 19 de gener se celebra la Fira de les Garrigues, la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra a les Borges Blanques, que també té els seus orígens en la celebració de Sant Antoni, i que actualment compta amb més de 150 expositors.

També aquest cap de setmana arrenca la Garoinada de Palafrugell. Una de les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de major tradició, amb les garoines com a protagonistes, i que s'estendrà fins a finals de març.

Més informació
 
Destaquem