11 propostes per gaudir del cap de setmana

Tot a punt per a un nou cap de setmana farcit d'activitats arreu de Catalunya

Arriba un nou cap de setmana i el fred ja és ben present arreu de Catalunya. Però això no és impediment perquè les activitats es multipliquin i els diferents municipis catalans us ofereixin propostes per gaudir del temps lliure. En destaquem algunes!

Festival de Jazz de Lleida

Festival de Jazz de Lleida

Festivals

Fins al 29 de novembre s'està celebrant el JazzTardor, el Festival de Jazz de Lleida, amb concerts de cadascun dels estils vigents del gènere, siguin històrics o d'actualitat. Mentrestant, durant el cap de setmana encara es pot gaudir del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava a Vilafranca del Penedès, que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. I diumenge, dia 17, finalitza el Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, amb sessions de tots els formats per a tots els gustos i edats.

 

Festival de Músiques Amadeu Vives a Collbató

Festival de Músiques Amadeu Vives a Collbató

També arriba a la recta final L'Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona. A més de projeccions, l'Alternativa proposa masterclasses, debats amb autors, taules rodones, simposis, tallers de creació per a nens i adults, i els seminaris d'Escoles de Cinema. I del 15 al 17 de novembre, és el torn del Festival de Músiques Amadeu Vives a Collbató, una proposta artística per retre homenatge al creador collbatoní amb músiques d'artistes consolidats, joves promeses i gèneres diversos, sempre amb la proximitat amb el públic i amb l'esperit de la música i obra de l'Amadeu Vives.

Festa de la Ratafia de l'Anoia a Igualada

Festa de la Ratafia de l'Anoia a Igualada

 

Fires i festes gastronòmiques

Aquest dissabte, 16 de novembre, se celebra la Festa de la Ratafia de l'Anoia a Igualada, una bona ocasió per conèixer, degustar i recollir receptes casolanes d'elaboració d'aquest licor tan nostre. També dia 16 és la Gran Festa del Vi a Igualada. Els protagonistes de la jornada seran una selecció acurada de petits-grans cellers de la mateixa comarca de l'Anoia i d'altres DO properes com per exemple Penedès, Pla de Bages o Conca de Barberà, així com de la DO Cava i DO Catalunya.

Fira de l'Oli Verd a Maials

Fira de l'Oli Verd a Maials

Durant tot el cap de setmana se celebra la Fira de l'Oli Verd a Maials, i la Fira de la Gla de Campins, amb mercat de pagès i d'artesania.

I diumenge és el torn de la Festa del Bolet de Santa Susanna, amb esmorzar boletaire, sortida a buscar bolets, mercat de productes de temporada i artesanals, i molt més. També tindrà lloc la Fira del Fredeluc i la Botifarra a Santa Eulàlia de Riuprimer, que comptarà amb activitats per a totes les edats.

 
Destaquem