Preparem un boníssim guacamole amb magrana

A les portes de la tardor, la magrana comença a estar ben present arreu de Catalunya

Falta ben poc per a l'arribada de la tardor a Catalunya, i entre els productes de temporada d'aquesta època de l'any, n'hi ha un que destaca especialment. Parlem de la magrana, un superaliment que podem incloure en la cuina de mil maneres diferents.

Diürètica i depurativa, és una de les fruites de tardor amb un contingut més alt en vitamina C i antioxidants, qualitats que la fan ideal per reforçar el sistema immunitari i augmentar les defenses. A més, la seva alta concentració en tanins és molt beneficiosa per al tracte digestiu. Conté molta aigua (més del 80%) i és baixa en sucres.

Un consell per gaudir-la: per desgranar-la, talleu la pell de la base i la part superior, separeu els grills eliminant la part blanca amb la punta d'un ganivet, i desgraneu-la amb les mans sobre un bol.

I ara que ja sabem tot això, preparem un boníssim guacamole amb magrana.

INGREDIENTS:

  • 1 alvocat
  • Mitja ceba
  • Mig tomàquet
  • 1 gra d'all
  • El suc de mitja llima
  • 1 polsim de pebre negre molt
  • Sal rosa
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • Entre un quart i mitja magrana
  • Julivert o coriandre

PREPARACIÓ:

  • Començarem per netejar la ceba, el tomàquet i l'all, i picar-los ben petits. Ho reservem.
  • Ara, pelem l'alvocat, li traiem el pinyol, i també el reservem.
  • En una batedora, posem la ceba, l'all, l'alvocat, el suc de llimona, el pebre negre, un polsim de sal i 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra.
  • Ho processem fins que tingui tot una textura cremosa i homogènia.
  • Ara, afegim a la barreja el tomàquet picat que teníem reservat, i ho barregem molt bé.
  • Aboquem el resultat en un bol, i decorem el guacamole amb els grans de la magrana, i una mica de julivert o coriandre picat.
  • A l'hora de servir-lo, acompanya'l amb bastonets de pastanaga crua.

Ja tens un aperitiu boníssim i saludable que encantarà a tots els qui s'asseguin a taula!

 
Destaquem