Un plat ben refrescant: esqueixada de bacallà

Amb l'arribada de la calor, a la cuina vénen de gust plats refrescants

El bacallà és un dels peixos més utilitzats a la cuina catalana, tant guisat, com per menjar fred. Hi ha multitud de receptes per gaudir-ne, però ara que ha arribat l'estiu, i que les temperatures s'han disparat a l'alça, us proposem una recepta molt senzilla, ràpida d'elaborar, i molt refrescant que farà les delícies de tots aquells que estiguin a taula: Esqueixada de bacallà.

INGREDIENTS:

  • 250 grams de bacallà dessalat
  • 1 ceba tendra picada
  • Mig pebrot verd i mig de vermell, tallat a daus petits
  • 1 tomàquet d'amanida
  • Olives negres
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ:

  • Poseu el bacallà dessalat a sobre d'un paper absorbent per treure-li l'aigua.
  • Netegem totes les verdures.
  • Piquem la ceba tendra.
  • Traiem les llavors del tomàquet, prèviament escalfat, i el tallem a daus petits.
  • Tallem els pebrots a daus petits.
  • Esqueixem el bacallà amb les mans, que quedi petit.
  • En un bol, barregem tots els ingredients.
  • Afegim olives negres.
  • Hi posem un bon raig d'oli, i una mica de pebre.
  • Barregem tot, i llest per gaudir-ne!

Aquestes quantitats estan pensades per a 3 persones. Només heu de modificar segons els que sigueu a taula!

 
Destaquem