Gaudeix de la gastronomia a Solsona

Els productes de la terra marquen la cuina del municipi, i del conjunt de la comarca

La gastronomia a Solsona, i al conjunt de la comarca del Solsonès, destaca per la destacada presència dels productes de la terra i aquells que facilita l'entorn.

Hi destaquen els embotits, elaborats de manera artesanal amb carn de porc i tripa natural com el donegal (blanc i negre), la llonganissa, el fuet i també la botifarra negra i la blanca crua.

 

També són rellevants el mató i el formatge fresc i curat. Uns productes purament artesanals elaborats amb llet pasteuritzada de vaca, ovella i cabra.

No es pot deixar de fer referència als "Trumfos" o patates de l'alt Solsonès. Si bé no són de Solsona, al municipi d'Odèn, gràcies a les característiques climàtiques i edàfiques, s'hi produeix una patata de consum amb un sabor i unes qualitats culinàries que la diferencien de les patates d'altres indrets.

 

Tampoc hi falten les conserves de bolets, un producte natural dels boscos del Solsonès, tractat de forma artesanal, que es conserva de dues formes diferents: esterilitzat i dessecat. Les espècies són típiques de la comarca.

I per acompanyar totes aquestes propostes gastronòmiques, que millor que un bon vi elaborat a la zona. I és que el Solsonès ha estat una zona vitivinícola des de temps immemorials. La zona coneguda amb el nom de "El Vinyet" a Solsona en fa referència. Després de la fil·loxera, el 1890, es va abandonar el seu conreu per a substituir-lo pel de cereals. Actualment hi ha iniciatives per recuperar la cultura de la vinya i de l'elaboració de vi al Solsonès.

Més informació
 
Destaquem