Truita de botifarra d'ou

Cuina

Fem truita de botifarra d'ou, que hem de celebrar Dijous Gras!

La botifarra d'ou és un dels àpats tradicionals del primer dia de Carnaval

Si parlem de Dijous Gras o Dijous Llarder, de segur que automàticament un ve al cap el refrany "Dijous Llarder, botifarra menjaré!". I és que la botifarra d'ou, juntament amb la coca de llardons, és un dels àpats tradicionals del primer dia de Carnaval a Catalunya.

La tradició també inclou les truites més variades durant aquests dies, en els que s'acostuma a fer àpats comunitaris per gaudir d'aquestes propostes culinàries. Doncs avui us proposem preparar una boníssima truita de botifarra d'ou perquè gaudiu de Dijous Gras com cal.

INGREDIENTS:

  • 2 ous
  • 1/2 botifarra d'ou tradicional
  • 1 tros petit de cansalada
  • Un grapat de mongetes cuites

ELABORACIÓ:

  • Comencem per tallar la cansalada a trossos ben petits i saltejar-la en una paella.
  • La retirem del foc i l'escorrem damunt de paper de cuina.
  • Ara, traiem la pell de la botifarra d'ou i la tallem a rodanxes.
  • Saltegem les rodanxes de botifarra a la paella.
  • Afegiu les mongetes i la cansalada, i ho saltem tot junt.
  • Batem i salem dos ous, i afegim la barreja que tenim a la paella.
  • Amb la paella ben calenta, coem la truita.
  • I ja la tenim a punt!

La podeu menjar sola, o acompanyar-la d'un boníssim pa amb tomàquet. Us encantarà!